5 tips bij het kopen van een huis

16 augustus 2020
302

Een huis kopen. Of je nou je eerste, derde of vijfde huis koopt, het blijft een flink onderneming. Hoewel je in eerste instantie zou kunnen denken dat het kopen van een huis best straight forward is, is dit meestal helaas niet het geval. In deze blog geven wij 5 tips voor het kopen van een huis.

1.      Bekijk wat financieel mogelijk is

Wat jij maandelijks financieel kunt betalen aan hypotheek hangt met verschillende dingen samen. Lopende leningen, studieschuld, startkapitaal, vast contract. Het zijn allemaal termen waar je mee te maken gaat krijgen. Weet jij niet hoe jij er financieel voor staat? Dan weet je ook niet wat wel of niet mogelijk is. Begin bij het begin. Hoeveel kost jouw telefoon abonnement? Hoeveel besteed je aan boodschappen? Hoeveel kost jouw auto of treinabonnement? Maak een onderscheid tussen vaste lasten en andere uitgaven. Zo heb je snel een overzicht van hoeveel geld jij daadwerkelijk hebt en waar het allemaal naartoe gaat. Daarna kun je verder gaan kijken. Het is belangrijk om een hypotheekadviseur in te schakelen omdat zij het beste weten hoe hoog jouw hypotheek kan zijn.

2.      Vraag hulp aan een aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar is er voor jou, de koper. Zij weten alle ins-en-outs over de huizen binnen de markt waar zij werkzaam zijn. Ze weten welke wijken hip zijn of juist up-and-coming maar ze weten ook welke wijken je het beste kunt vermijden in verband met bijvoorbeeld verzakkingen of andere praktische problemen. Een aankoopmakelaar is er echt om samen met jou op zoek te gaan naar jullie droomhuis.

Lees ook:  5 trends binnen de huidige bruidsmode

3.      Blijf rondkijken en bezichtigen

Het vinden van jouw droomhuis is een flinke klus. Je hebt misschien wel een bepaald beeld bij het huis van jouw dromen, maar vaak is dit beeld idealistisch en klopt het niet helemaal met de werkelijkheid. Het is belangrijk om veel rond te kijken, op Funda bijvoorbeeld, om erachter te komen welke huizen er in  jouw prijsklasse zitten, welke wijken haalbaar zijn en wat een daadwerkelijk realistisch beeld is voor jou. Ga vooral ook veel huizen bezichtigen. Zo weet je zeker wat wel of niet voor jou werkt en voorkom je een ontzettend dure miskoop.

4.      Bieden is spannend maar blijf rustig

Zodra jij zeker weet dat jij het huis hebt gevonden dat jij wil kopen, wordt het tijd om de verkopende partij te laten weten dat je het huis wilt kopen. Hierna volgt een biedproces. Jouw aankoopmakelaar kan jou hier het beste bij helpen. Kijk op huizensites om erachter te komen hoeveel vergelijkbare huizen in de buurt waard zijn en bied vanuit je gezond verstand. Je kunt boven of onder de vraagprijs bieden. Voor advies hierover stellen wij voor dat je overlegt met jouw aankoopmakelaar.

5.      Keur je nieuwe huis

Het bieden is gelukt, je bent een grote stap dichterbij het kopen van jouw nieuwe woning. Voordat je het definitieve koopcontract gaat ondertekenen, is het verstandig om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. De verkoper van de woning heeft dan wel een mededelingsplicht, maar soms ziet ook een verkoper zaken over het hoofd. Je kunt nooit helemaal uitsluiten dat er iets mis is tot dat je jouw huis door professionals laat checken.

Lees ook:  Een indrukwekkend bezoek aan Niagara Falls

Het is spannend om een huis te kopen en er komt veel op je af. Zeker als het de allereerste keer is! Maak je maar niet druk, iedereen vind het spannend en doet z’n best om jou het juiste advies te geven. Ja, ook je bemoeizuchtige schoonouders. Neem de tijd, schakel de juiste hulp in en houd het hoofd koel. Dat zijn onze tips. Heel veel plezier en succes met het kopen van jouw nieuwe woning!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met de auto door Oost-Europa reizen: wat je moet weten

Welke musical in New York moet je gezien hebben?

Akira Nakai San en zijn passie voor auto’s

Ruimte vrijhouden in je koffer? Zo doe je dat!

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down