Gezichtsbedrog in glaskunst

4 maart 2016
197

Kunstenaars Thomas Medicus maakte een waanzinnig complex anamorphotisch kunstwerk met een interessante vorm van gezichtsbedrog. Dit is hoe het werkt: de glazen kubus bestaat uit 216 individueel beschilderde strips van glas die een optische 3D illusie creëren. Elke keer dat de kubus draait ontstaat er een nieuw beeld dat alleen vanuit een bepaalde hoek kan worden bekeken.

Medicus maakte eerder ook dit bewegende glazen kunstwerk waarin hij een prachtig gezichtsbedrog construeert. De minutieus samengestelde en geverfde onderdelen verpakt hij in siliconen olie waardoor het lijkt alsof de kubus uit één stuk bestaat.

Bekijk het filmpje om te zien hoe het veranderende perspectief in z'n werkt gaat!

thomas medicus 7 thomas medicus6 thomas medicus5 thomas medicus4 thomas medicus

 

Lees ook:  Creatief met kleding

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings