Het gevoel van een hooizolder: comfortabel slapen in een strowagen

26 januari 2018
321

In een klein dorpje in Friesland kun je wel heel bijzonder overnachten: in een strowagen. Van buiten lijkt het net op een gewone boerenwagen, maar binnenin zit een klein huisje verstopt, met volledig vrij zicht over de Friese velden. In Bed and Breakfast Gast op Stal kom je tot rust op een echte boerderij en waan je je even helemaal weg van het drukke leven buiten de velden. 

 

Het échte Friese uitzicht

Eigenaren Afke en Jan wonen al jaren in deze oude boerderij. Al snel wilden ze de grote en open ruimtes openstellen voor gasten die wilden genieten van het Friese landschap. Zelfs na een heftige brand gaven zij de moed niet op en herbouwden ze hun gehele boerderij, waardoor alles er nu pico bello uitziet. Grote raampartijen tonen je het meest Friese uitzicht dat je je kunt voorstellen en zorgen ervoor dat je je echt op vakantie voelt.

Artikel gaat verder onder de foto's>

Gastopstaldrone3_preview

 

strowagen-1_preview

Zweven boven het landschap

In de boerderij zijn er verschillende verblijven om te overnachten, van een kleine studio tot een loft of de oude koeienstal waar je wel met 15 mensen kunt blijven slapen. Maar de meest bijzondere plek is wel de Strowagen. Gebouwd op een echte oude wagen staat een huisje geschikt voor vier personen. De gehele buitenkant is geïsoleerd met balen stro, waardoor het binnen erg aangenaam is. Een metersgroot raam geeft vrij uitzicht over de velden en omdat het huisje anderhalve meter boven de grond staat, lijkt het alsof je zweeft in het landschap.

Lees ook:  Kleurrijke tulpenvelden veranderen in abstracte kunstwerken door vogelvluchtperspectief | Fotografie

Artikel gaat verder onder de foto's>

strowagen55

strowagen-00c

Natuurpad of vogelexpeditie

Wandelingen of fietstochten door het weidegebied zullen zeker een fijne ervaring zijn en het natuurgebied Lauwersmeer ligt op twintig minuten rijden. Ook hier zijn mooie wandelingen uitgestippeld, zoals de orchideeënroute, het natuurpad en de konijnenroute, die je allemaal langs bijzondere plekken, planten of dieren brengen. Op verzoek kan er onder leiding van een deskundige vogelgids een programma in dit gebied worden aangeboden. Maar ook Ameland is zo te bereiken voor een uitstapje naar een echt Waddenstrand.

Artikel gaat verder onder de foto's>

loft-friesland05_preview

loft interieur_preview

Een zorgeloos verblijf

Bij Gast op Stal geloven ze in een vertrouwelijke band met de huurders. Zo wordt er geen borg gevraagd en is in en uitchecken niet op vaste tijden maar in overleg, zodat je vakantie zo zorgeloos mogelijk wordt. Want dat staat hier centraal: een verblijf waar je rustig kunt genieten van de natuur en elkaar.

Artikel gaat verder onder de foto's>

gastopstal1

strowagen-00g

Gastopstaldrone1

Zou je ook willen ervaren hoe het is om in een strowagen te slapen? Kijk dan voor meer informatie op de website van Gast op Stal.


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving. Hier vind je onze hele collectie. 

 

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down