Gevleugelde vrienden van metaal

1451 VIEWS
Gevleugelde vrienden van metaal

Gevleugeld bezoek in uw tuin of op het balkon is natuurlijk altijd leuk. Sommigen hebben het geluk om in de zomer volop te kunnen genieten van nieuwsgierige roodborstjes, snelle boomklevers en tikkende spechten. Het kan zo maar een drukte van jewelste zijn, erg gezellig!

Voor mensen wiens eigen stukje natuur wat minder druk bezocht is, ontwierpen de Nederlandse Henk Lakeman en zijn compagnon Phil Walters een prachtige oplossing: metalen vogel silhouetten van inheemse en exotische vogels, die gemakkelijk bevestigd kunnen worden aan een boom, schutting of tuinhek. De vogels zijn gemaakt van cortenstaal, wat na verloop van tijd een mooie roestige kleur aanneemt en zo toch weer een beetje opgaat in de natuur. Een kunstig en origineel cadeau voor iemand anders of voor jezelf!

Het idee ontstond in 2009 op een tentoonstelling in Bristol over graffitikunstenaar Banksy. Zijn ‘stenciltechniek’ zette Phil aan het denken, en na de 28 uur durende vlucht terug naar Nieuw-Zeeland was het idee voor de Metalbird geboren. Hij liet 40 vogels produceren en verspreidde deze in North Island, om de openbare ruimte (net als Banksy) gewoon een beetje mooier te maken.

Zijn Nederlandse vriend en meubelmaker Henk was gecharmeerd door het idee, en zo werd in 2013 de ‘productie’ uitgebreid naar de Henk’s werkplaats in Ouderkerk aan de Amstel. Inmiddels maken Henk en Phil vele mensen blij met hun vogels, en is het assortiment flink uitgebreid.

Lees ook:  Poëzie| Mijn moeder is een roodborstje

De Metalbirds zijn hier te koop.

metalbird

 

MEER INSPIRATIE

Help de natuur vanuit je eigen tuin!
De vogels in je tuin voeren
De landing van een uil in slow motion
Deze uilen zijn meesters in camouflage