Gevleugelde vrienden van metaal

30 augustus 2015
354
metalbird

Gevleugeld bezoek in uw tuin of op het balkon is natuurlijk altijd leuk. Sommigen hebben het geluk om in de zomer volop te kunnen genieten van nieuwsgierige roodborstjes, snelle boomklevers en tikkende spechten. Het kan zo maar een drukte van jewelste zijn, erg gezellig!
Voor mensen wiens eigen stukje natuur wat minder druk bezocht is, ontwierpen de Nederlandse Henk Lakeman en zijn compagnon Phil Walters een prachtige oplossing: metalen vogel silhouetten van inheemse en exotische vogels, die gemakkelijk bevestigd kunnen worden aan een boom, schutting of tuinhek. De vogels zijn gemaakt van cortenstaal, wat na verloop van tijd een mooie roestige kleur aanneemt en zo toch weer een beetje opgaat in de natuur. Een kunstig en origineel cadeau voor iemand anders of voor jezelf!
Het idee ontstond in 2009 op een tentoonstelling in Bristol over graffitikunstenaar Banksy. Zijn 'stenciltechniek' zette Phil aan het denken, en na de 28 uur durende vlucht terug naar Nieuw-Zeeland was het idee voor de Metalbird geboren. Hij liet 40 vogels produceren en verspreidde deze in North Island, om de openbare ruimte (net als Banksy) gewoon een beetje mooier te maken.
Zijn Nederlandse vriend en meubelmaker Henk was gecharmeerd door het idee, en zo werd in 2013 de 'productie' uitgebreid naar de Henk's werkplaats in Ouderkerk aan de Amstel. Inmiddels maken Henk en Phil vele mensen blij met hun vogels, en is het assortiment flink uitgebreid.
De Metalbirds zijn hier te koop.
metalbird
 

Lees ook:  Levensechte dieren gemaakt van oude autobanden

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down