Zomerse portretten van kleurrijke bloemen

2 augustus 2016
654

Er komt geen lijm, verf of potlood aan te pas, deze portretten zijn puur en alleen gemaakt van bloemen, twijgjes en andere elementen uit de natuur. Kunstenares Vicki Rawlins geniet volop van het therapeutische effect dat het maken van deze vrolijke kunstwerken op haar heeft. Ze wandelt naar buiten, genietend van de natuur, en scant ondertussen haar omgeving om te kijken of er iets ligt dat ze kan gebruiken voor haar nieuwe werk. Blaadjes voor de wenkbrauwen en dunne twijgjes om het gezicht te vormen.

Creatief bloemschikken

Eenmaal terug in haar studio begint ze met het rangschikken van de onderdelen. Ze gaat op zoek naar de perfecte verse rozenblaadjes voor de lippen en legt de kleine blaadjes en bloemetjes voor de ogen over elkaar heen met een pincet. Ze strooit wat zand neer en maakt daar golvende lijnen in voor het haar, of ze maakt een flinke haardos van kleurrijke bloemen of vetplanten. Ze moet vooral opletten dat ze niet niest of tegen de tafel stoot, want dan kan ze weer helemaal overnieuw beginnen aan het driedimensionale portret. Maar de afwezigheid van lijm heeft ook voordelen, zegt ze: “er zit een bepaalde vrijheid in de tijdelijkheid van mijn werk. De mogelijkheden zijn eindeloos!” Bovendien kan ze na het maken van de foto de materialen recyclen voor een nieuw portret of ze weer teruggeven aan de natuur.

Bekijk meer van haar werk op de website Sister Golden.

Bloemportret - Vicki Rawlins (10)

Bloemportret - Vicki Rawlins (17)

Bloemportret - Vicki Rawlins (16)

Bloemportret - Vicki Rawlins (8)

Bloemportret - Vicki Rawlins (9)

Bloemportret - Vicki Rawlins (14)

Bloemportret - Vicki Rawlins (11)

Bloemportret - Vicki Rawlins (13)

Bloemportret - Vicki Rawlins (12)

Bloemportret - Vicki Rawlins (4)

Bloemportret - Vicki Rawlins (5)

Bloemportret - Vicki Rawlins (1)

Bloemportret - Vicki Rawlins (2)

Bloemportret - Vicki Rawlins (3)

Bloemportret - Vicki Rawlins (15)

Bloemportret - Vicki Rawlins (7)

 

Via: Fubiz

Lees ook:  Deze bakker maakt prachtige eetbare tuinen van kleine taartjes

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down