Geschilderde mensenlichamen worden levensechte dieren

31 oktober 2016
135

Met het menselijk lichaam als canvas creëert kunstenares Gesine Marwedel schitterende voorstellingen van dieren, mensen en landschappen. Door slim gebruik van de contouren van gedraaide lichaamsdelen, hoofd en lijf in combinatie met verf en schaduw ontstaan er optische illusies waarbij je echt goed moet kijken om de oorspronkelijke vormen van het lichaam terug te vinden.

Gesine zegt hierover: "Bodypainting is niet alleen verven op een menselijk lichaam. Het is het opnemen van lichaamsvormen in het hele ontwerp en in de uitvoering in verf. Ik schilder mét het lichaam. Het is een transformatie van een mens in een levend, ademend en bewegend kunstwerk."

gesine-marwedel gesinemarwedel2 gesinemarwedel3 gesinemarwedel6 gesinemarwedel7 gesinemarwedel8 gesinemarwedel12 gesinemarwedel13 gesinemarwedel15 gesinemarwedel16 schermafdruk-2016-10-31-16-45-42 schermafdruk-2016-10-31-16-45-53 schermafdruk-2016-10-31-16-46-08 schermafdruk-2016-10-31-16-46-23

 

Lees ook:  Vossen van (heel) dichtbij | Natuurfotografie

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Iemand verrassen met een boeketje bloemen door de brievenbus!

Het effect van de natuur op de mens

Hoe kun je optimaal genieten van je tuin?

De 5 leukste bed and breakfast accommodaties in de natuur

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings