Gerechten als de som der delen

676 VIEWS
Gerechten als de som der delen

Wij zijn vrij visueel ingesteld en kunnen daarom niet zoveel met recepten waar geen plaatje bijzit. Een foto is voor ons ook meteen een handig referentiepunt; want hoe bruin is lichtbruin bij het roosteren? Tegelijkertijd is dat ook niet meer dan het ambitieniveau, want tussen het plaatje en ons resultaat zit vaak een oceaan. Neemt niet weg dat wij nog steeds graag koken. Inclusief voorbeeldplaatje.

Kunstenares Nora Luther vatte de beschrijving van het recept en de visualisatie ervan samen in éé afbeelding. Ze beschrijft het als volgt: “de rauwe ingrediënten rusten gewichtsloos in de lucht, met de juiste proporties staan ze op het punt om in de kom te vallen waar ze verder worden gemengd of op het bord waar ze worden opgemaakt. Het beeld geeft niet alleen een voorproefje van het gerecht, maar ook van de bereiding.”

Gevorderden in de keuken hebben geen beschrijving meer nodig! Daarnaast zijn het prachtige en originele foto’s die ondanks dat de ingrediënten apart staan afgebeeld, toch direct de smaak van het gerecht overbrengen.

recept-2-620x930 recept-3-620x876 recept-4-620x877 recept-5-620x930 recept-6-620x877 recept-7-620x877 recept-8-620x930

Idee & concept: nora luther, Fotografie: pavel v. becker

MEER INSPIRATIE

De wereld bezien vanuit een drone
De verstilde schoonheid van theaters in Parijs
Ode aan alle moeders
Knipkunst met een leuke knipoog