Gerechten als de som der delen

8 oktober 2014
73

Wij zijn vrij visueel ingesteld en kunnen daarom niet zoveel met recepten waar geen plaatje bijzit. Een foto is voor ons ook meteen een handig referentiepunt; want hoe bruin is lichtbruin bij het roosteren? Tegelijkertijd is dat ook niet meer dan het ambitieniveau, want tussen het plaatje en ons resultaat zit vaak een oceaan. Neemt niet weg dat wij nog steeds graag koken. Inclusief voorbeeldplaatje.
Kunstenares Nora Luther vatte de beschrijving van het recept en de visualisatie ervan samen in éé afbeelding. Ze beschrijft het als volgt: "de rauwe ingrediënten rusten gewichtsloos in de lucht, met de juiste proporties staan ze op het punt om in de kom te vallen waar ze verder worden gemengd of op het bord waar ze worden opgemaakt. Het beeld geeft niet alleen een voorproefje van het gerecht, maar ook van de bereiding."
Gevorderden in de keuken hebben geen beschrijving meer nodig! Daarnaast zijn het prachtige en originele foto's die ondanks dat de ingrediënten apart staan afgebeeld, toch direct de smaak van het gerecht overbrengen.
recept-2-620x930 recept-3-620x876 recept-4-620x877 recept-5-620x930 recept-6-620x877 recept-7-620x877 recept-8-620x930
Idee & concept: nora luther, Fotografie: pavel v. becker

Lees ook:  Spectaculaire foto's die de woeste kracht van golven laten zien

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Iemand verrassen met een boeketje bloemen door de brievenbus!

Het effect van de natuur op de mens

Hoe kun je optimaal genieten van je tuin?

De 5 leukste bed and breakfast accommodaties in de natuur

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings