Georganiseerde chaos

13 oktober 2014
31

Een natuurkundeleraar moet soms creatief zijn om zijn leerlingen iets duidelijk te maken. Nu is de zintuigen-prikkelende demonstratie van in dit filmpje in het klein al vaker uitgevoerd, maar de bowlingballen zorgen voor een indrukwekkend effect!
Hoe werkt het? De natuurkunde leert ons dat de afstand die een object aan een touw aflegt niet afhankelijk is van het gewicht van het object, maar van de lengte van het touw. De touwen waaraan de bowlingballen in het filmpje hangen hebben verschillende lengtes die zo zijn berekend, dat de ballen zich bewegen in volmaakte natuurkundige patronen.
Volg je het nog? Ook zonder deze uitleg is het intrigerend om te zien hoe lompe bowlingballen kunnen leiden tot een verfijnd schouwspel dat zich ontwikkelt van orde naar chaos en weer terug.
 

Bron: Jeff Goodman
 
 

Lees ook:  50+ vrouwen voelen zich gemiddeld 13 jaar jonger

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het aanleggen van een nieuwe tuin

De mooiste huizen van Brabant? Hier vind je ze

Hoe kun je rustig blijven tijdens je scheiding?

5 maatschappelijke problemen

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings