Het genot van kijken naar uitgesmeerde verf

14 november 2016
212
annete labedzki

De Canadese kunstenares Annette Labedzki is enerzijds bekend om haar expressieve, abstracte werken. Maar waar ze ook veel publiek mee trekt is het proces voordat haar kwast het doek raakt: het mengen van verf. Hiervan maakt ze filmpjes waarin te zien is hoe ze grote klodders separate kleuren met een paletmes mengt tot een egale kleurenmassa.

Dit mengproces lijkt totaal oninteressant, totdat je de filmpjes ziet. Het is heerlijk om te kijken hoe ze met de eerste veeg de klodders verf uitstrijkt tot lange strepen, om ze vervolgens kriskras door elkaar te mixen. Of hoe ze midden in een klodder verf een andere kleur heeft verstopt die opeens zichtbaar wordt.

Mooi is ook hoe het mengproces van de kleuren vrij geleidelijk verloopt. We weten allemaal dat groen en rood bruin maakt, maar juist alle schakeringen tussen het begin en einde zijn fascinerend, en die zien we eigenlijk nooit. Daarom als een kleine ode aan de schoonheid van het moment dat ook zo weer voorbij is, hierbij een paar van de mooiste 'mengfilmpjes':

 

Lees ook:  Deze schilderijen zijn geschilderd op...veren !

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings