Het genot van kijken naar uitgesmeerde verf

1259 VIEWS
Het genot van kijken naar uitgesmeerde verf

De Canadese kunstenares Annette Labedzki is enerzijds bekend om haar expressieve, abstracte werken. Maar waar ze ook veel publiek mee trekt is het proces voordat haar kwast het doek raakt: het mengen van verf. Hiervan maakt ze filmpjes waarin te zien is hoe ze grote klodders separate kleuren met een paletmes mengt tot een egale kleurenmassa.

Dit mengproces lijkt totaal oninteressant, totdat je de filmpjes ziet. Het is heerlijk om te kijken hoe ze met de eerste veeg de klodders verf uitstrijkt tot lange strepen, om ze vervolgens kriskras door elkaar te mixen. Of hoe ze midden in een klodder verf een andere kleur heeft verstopt die opeens zichtbaar wordt.

Mooi is ook hoe het mengproces van de kleuren vrij geleidelijk verloopt. We weten allemaal dat groen en rood bruin maakt, maar juist alle schakeringen tussen het begin en einde zijn fascinerend, en die zien we eigenlijk nooit. Daarom als een kleine ode aan de schoonheid van het moment dat ook zo weer voorbij is, hierbij een paar van de mooiste ‘mengfilmpjes’:

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

Lees ook:  Zoals niemand het zag

MEER INSPIRATIE

Een sprekende beeltenis van 1 enkel ijzerdraadje
Historische afbeeldingen in een nieuw, keramisch jasje
Schoonheid versterkt schoonheid
Een werk van meer dan 1000 kunstenaars