Gelukkig wonen door een goede band met je buren

1 september 2020
320

Tegenwoordig leeft iedereen z’n eigen leven meer afgezonderd van de rest. Sommige mensen die in een flat wonen hebben hun boven- of onderburen nog nooit gezien. Dat moet toch anders kunnen?

In dit artikel lees je waarom een band met de buren belangrijk is en wat de voordelen ervan kunnen zijn. Verder geven wij je ook tips wat je kunt doen op het moment dat de band met je buren omslaat in iets negatiefs. Het is tijd om je woongeluk te vergroten en erachter te komen wat een goede band met de buren voor je kan betekenen.

Wat is het belang van een goede band met de buren?

Ten eerste zijn je buren de mensen die altijd in dezelfde omgeving als jij aanwezig zullen zijn. Wanneer je een woning koopt of huurt krijg je de buren er gratis bij. Je kunt simpelweg niet aan de buren ontkomen, tenzij je in een vrijstaand huis woont waar de volgende bewoner pas kilometers verderop gevestigd is. Een goede band met je buren zorgt ervoor dat jij je volledig thuis en op je gemak kunt voelen. De goede sfeer tussen jou en je buren draagt bij aan meer woongeluk.  En geluk, dat zoeken we allemaal.

Welke voordelen zitten er aan het hebben van goede buren?

Wanneer je ergens komt wonen, is het wel zo netjes om je aan de directe buren voor te stellen. Maak zo nu en dan een praatje en leer elkaar een beetje kennen. Naast een fijne woonomgeving heeft een goede band met je buren meer voordelen. Een belangrijk voordeel aan een goede band met de buren is dat ze je huis tijdens een vakantie een beetje in de gaten kunnen houden. Dat geeft een gevoel van veiligheid. En wellicht heeft het nog wel meer voordelen. Misschien willen ze de planten wel even watergeven als je weg bent. Daarnaast is het fijn als je weet dat je bij de buren terecht kunt als er iets is. Een gezellige borrel of BBQ met de buurt zorgt ervoor dat jullie het allemaal naar jullie zin hebben en om de band te versterken.

Lees ook:  Het mysterie van de ogen van Modigliani | Uit de kunst

Wat kun je doen op het moment dat de relatie met de buren niet goed is?

Gelukkig gaat het tussen buren vaak goed zoals je in het begin van dit artikel kunt lezen. Helaas heeft niet iedereen het geluk dat zij leuke en meegaande buren treffen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat burenruzies best vaak voorkomen en dat dit voor vervelende en stressvolle situaties zorgt. Voor je het weet ben je een jarenlange ruzie aan het uitvechten en woon je opeens met veel minder plezier in je eigen huis.

Heb jij een vervelend juridisch geschil met de buren en wil je ervoor zorgen dat je daar steun en hulp voor krijgt? Dan kun je het beste een rechtsbijstandsverzekering vergelijken en afsluiten. Op Rechtsbijstandverzekering.nl kun je verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Lees de werkwijze en de premies van de verzekeraars door die je aanspreken en sluit direct een rechtsbijstandverzekering af. Dit voorkomt in ieder geval dat je onverwachte hoge advocaatkosten moet betalen.

Nationale Burendag

Wist je dat er in Nederland een Nationale Burendag is? Het koffiemerk Douwe Egberts is dit leuke initiatief gestart om de band en het contact tussen buren te versterken. Dit jaar is dit op 26 september.  Goede reden om eens aan te bellen bij je buren.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De strijd tussen Hera, godin van de goden en Heracles

Kleurpsychologie: Hoe kleuren je ruimte beïnvloeden

De voordelen van een sociale media cleanse

De twaalf Olympische Griekse goden en godinnen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings