15x de mooiste gedichten over vriendschap

18 maart 2022
13125
gedichten vriendschap

Eén van de mooiste dingen in het leven is een vriendschap. Een vriend is iemand waarmee je kunt lachen tot je buik zeer doet, maar ook een schouder om op uit te huilen tijdens moeilijke momenten. Misschien beleef je de grootste avonturen met elkaar, of hang je juist lekker samen op de bank om elke film op Netflix te bekijken. Je bent er voor elkaar, door dik en dun. Een echte vriendschap geeft je energie, maar biedt ook vertrouwen en veiligheid. In deze blog hebben wij de 15 mooiste gedichten over vriendschap verzameld.

Lees ze door en geniet van alle prachtige herinneringen en momenten die misschien nog komen. Stuur zelfs je favoriete gedicht vriendschap naar die ene vriend of vriendin om te laten weten hoeveel je om hem of haar geeft. Of denk terug aan een mooie vriendschap van vroeger die nog diep in je hart zit.

Vrienden zijn er in moeilijke tijden

Als je het moeilijk hebt, kun je altijd bij je beste vriend of vriendin terecht. Lars van der Werf, dichter en schrijver uit Rotterdam, weet dit goed te verwoorden. Dit gedicht is een van de korte gedichten over vriendschap die in een aantal woorden precies laat zien waar vriendschap om draait tijdens moeilijke momenten.

Gedichten vriendschap

Vrienden maken alles nét wat leuker

Een vriend of vriendin kan elke dag een stukje leuker maken. Zelfs een simpele taak als boodschappen doen, kan samen een leuk uitje zijn. Charlotte Marie-Louise René heeft als stille aanbidder van de Nederlandse taal dit weten vast te leggen in een kort gedichtje over vriendschap.

Lees ook:  Gedicht: Wachtend op aanraking

gedichten vriendschap

Vrienden staan altijd naast je

Echte vrienden verlaten je niet in zwaardere tijden. In het midden van de storm, is hij of zij het lichtpuntje in de duisternis. Annet van Annets Alfabet omschrijft echte vriendschap in het volgende gedicht.

gedichten vriendschap

Vrienden geven je kracht

Annet had nog een paar mooie woorden klaarstaan over vriendschap. In het volgende gedicht over vriendschap verwoord ze hoe vriend of vriendin een vangnet kan zijn en jou uiteindelijk de kracht geeft om weer op te staan.

gedichten vriendschap

Vrienden zijn voor alle momenten

Toon Hermans was naast bekend Nederlands cabaretier ook dichter. Ondanks dat Toon Hermans niet meer onder ons is, leeft zijn liefde voort in alle mooie gedichten die hij heeft geschreven, zoals het volgende gedicht.

gedichten vriendschap

Vrienden door dik en dun

Toon Hermans schreef vaak korte gedichten, waaronder korte gedichten over vriendschap. Zijn grote liefde Rietje was zijn muze.

gedichten vriendschap

Vrienden voor het leven

Naast het schrijven van kinderboeken heeft Bette Westera ook een passie voor het schrijven van gedichten. Haar warme woorden vertellen ons nog eens duidelijk wat vriendschap je brengt.

gedichten vriendschap

Vrienden geven zelfvertrouwen

Eén van de andere korte gedichten vriendschap is geschreven door Lenneke Manschot. Lenneke is een 30-jarige Utrechtse die een liefde heeft voor schrijven. Of het nou gaat om het schrijven van blogs of gedichten, ze weet altijd haar woorden op een mooie manier vast te leggen.

gedichten vriendschap

Vrienden geven je zoveel

Beau Taplin staat wereldwijd bekend om zijn prachtige woorden. Hij past zijn woordenkunst niet alleen toe in het schrijven van liedjes, maar ook gedichten. Waaronder deze mooie samenvatting over vriendschap in een wat langer gedicht over vriendschap.

Lees ook:  Gedicht: Onhandig gekozen metafoor

gedichten vriendschap

Vrienden zijn eerlijk tegen elkaar

Soms is er iemand nodig die je wijst of de feiten. Zelfs als je dit liever niet hoort. Dat heeft Martijn Gijzemijter omschreven in het volgende korte, maar sterke gedicht.

gedichten vriendschap

Vrienden bouwen en werken samen

Rupi Kaur is een welbekend dichter. In dit korte gedicht over vriendschap vertelt ze hoe je samen met vrienden iets kunt opbouwen door samen te werken.

gedichten vriendschap

Vrienden zijn het lichtpuntje

Emily Hearn omschrijft door de wonderen van de natuur te gebruiken wat een vriend of vriendin voor je kan zijn.

gedichten vriendschap

Vrienden zijn unieke mensen

Dit gedicht, geschreven door Arno Dockx, stond verstopt in een hoekje van het internet. Arno is een onbekende, maar zijn prachtige woorden over vriendschap verdienen zeker een plekje in de spotlight.

gedichten vriendschap

Vrienden, zelfs op afstand

Misschien woon je ver van elkaar weg of heb je even ruimte nodig. Maar zelfs dan is een echte vriendschap nog hecht, zoals Gewoon JIP heeft omschreven in de volgende woorden.

gedichten vriendschap

Vrienden voor altijd

Dit laatste gedicht is er weer eentje van Annet. Het gedicht is een mooie afsluiter. Een echte ode aan vriendschap, zelfs als je elkaar even bent verloren.

gedichten vriendschap

Kun je geen genoeg krijgen van mooie teksten? Lees dan deze liefdes quotes. Kun je geen genoeg krijgen van Nerlandse gedichten? Geniet dan van onze mooiste Annie M.G. Schmidt gedichten!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De tabaksplant snoeien & verzorgen

Een onvergetelijke vakantie bij Recreatiepark de Leistert in Limburg

Wat is kinetische kunst?

Zo organiseer je een Hawaii themafeest

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings