Gedichten op het strand van Vlieland

2 maart 2015
2318

Ronkend rijdt de Vliehors Expres over de zandvlakte. Op dit verlaten stuk strand van Vlieland is geen mens meer te bekennen. De enige vorm van civilisatie, naast de terreinwagen zelf, is het spoor dat de wagen in het zand trekt. Een gedichtenspoor, welteverstaan.

Gedichten op het strand

In 2004 kerfden de initiatiefnemers van de Vliehors Expres het eerste gedicht in de banden van een wagen. Sindsdien krijgt de Expres bij de jaarlijkse onderhoudsbeurt een paar nieuwe banden - en daarmee ook een nieuw gedicht. Per jaar wordt het gedicht zo'n 5,5 miljoen keer in het zand geschreven. Een van de initiatiefnemers schreef zelfs zijn huwelijksaanzoek op de band.
Zijn vrouw zegt hierover op de website: "Ook mijn huwelijksaanzoek door Maarten Nijman werd in het diepste geheim op de band gesneden. Na 3 dagen rondrijden op het strand en een aantal onduidelijke sms-berichten uit het dorp ben ik toch maar eens op het strand gaan kijken...inmiddels zijn we getrouwd!"

Uw eigen dichtregels in het zand

Je kunt uw voorstel voor een gedicht naar de Vliehors Expres sturen, en wie weet verschijnt het op de band. De enige voorwaarde: het gedicht moet bestaan uit 112 leestekens, verdeeld over 2 regels.
Hieronder vind je een selectie van de dichtregels die de band - en het zand! - reeds hebben gesierd:
Een zin nat van herinnering aan overvloed
Zomaar een zee gevuld met golven zonnegloed
Wat de diepste indruk maakt werd door water aangeraakt
Door geen mens gestoord neemt de zee het laatste woord
Breng gedachten vol verlangen naar het lege stille strand
Schrijf ze duizend stille malen tussen duizend korrel zand
Volg nu voor heel even de woorden langs de waterlijn
Laat hier je grootste zorgen slechts natte voeten zijn
gedichten strand
gedichten strand
gedichten strand
gedichten strand
gedichten strand
gedichten strand

Lees ook:  Gedichten overlijden vader

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down