De mooiste gedichten over de band met je broer of zus

16 februari 2024
83
gedichten broer en zus band

Een band tussen broers en zussen is vaak een van de meest waardevolle relaties in het leven. Je bouwt een band met velen herinneringen, ervaringen en liefde samen op in diverse jaren. Ben jij op zoek naar gedichten die gaan over de band die je hebt met je broer of zus? Wij hebben een aantal gedichten verzameld om de band tekstueel uit te drukken.

Broederlijke band

Broer, mijn metgezel doorheen de jaren,

Samen hebben we veel doorstaan en ervaren.

Van de dagen vol spel en vreugd,

Tot de momenten van tegenspoed.

In onze banden, zo diep geworteld,

Zijn geheimen en zorgen verdeeld.

Door de tijd heen zijn we elkaars steun,

Met jou aan mijn zijde voel ik me nooit alleen.

broederlijke band

Maar ook niet zonder elkaar

Jij bent mijn broer en ik je zus. Soms kan ik je bloed drinken, maar soms vind ik bij jou mijn rust.

Ik kan je alles vragen en jij bent er dan voor mij. Ja, als het er op aankomt dan sta je aan mijn zij.

Ik kan op jou vertrouwen, want opgroeien dat deden we naast elkaar.

We maakten samen vreugde mee en ook samen pijn.

We kennen elkaars lach en we kennen elkaars traan, dat krijg je toch vanzelf, als je dezelfde dingen moet doorstaan.

Wij kunnen soms niet met, maar zeker niet zonder elkaar!

maar ook niet zonder elkaar

Bloedband door liefde

Een broer, een zus, verbonden door bloed,

Een band zo diep, zo puur en zo goed.

Samen lachen, samen huilen we zacht,

In elkaars nabijheid voelen we kracht.

Lees ook:  Remco Campert gedichten
bloedband door liefde

Zusterlijke samenspel

Zus, mijn metgezel in dit leven,

Jij bent het licht dat mijn duisternis verdreven.

Vanaf het prille begin, een onbreekbare band,

Samen hand in hand, aan elkaars zijde stand.

Met jou heb ik gelachen en gehuild,

Jouw aanwezigheid maakt mijn wereld vervuld.

Door dik en dun, door stormen en zonneschijn,

Jij bent mijn rots, mijn bondgenoot, zo fijn.

Een band van eeuwigheid

Een zus, een broer, een band van eeuwigheid,

In elkaar leven zijn we een veilige haven, altijd bereid.

Geen storm kan ons scheiden, geen afstand te groot,

Onze banden blijven groeien, als een kostbare boot.

een band van eeuwigheid

Verbonden door hartslagen

Twee harten, een bloed, een zielsverwant,

In elkaars armen voelen we de band.

Door dik en dun, in vreugde en pijn,

Samen staan we sterk, zij aan zij zijn we fijn.

Als kinderen hebben we gespeeld, gelachen en gerend,

Onze banden groeiden en bloeiden, stevig verankerd.

Met elke lach, elke traan, elke gedeelde droom,

Versterkten we de band die ons samen deed bloeien, in elke ruimte, elke zoom.

Samen zijn we als de golven van de oceaan,

Soms rustig krabbelend, soms wild en onbeschaamd,

Maar altijd samen, altijd verbonden, in een dans van eb en vloed,

Onze banden, als een eeuwig lied, dat nooit zal vervagen, nooit zal verbloeden.

Dus laten we hand in hand blijven gaan,

Dwars door het leven, door zon en regen, door zonneschijn en maan.

Want in elkaars aanwezigheid vinden we onze kracht,

Verbonden door hartslagen, voor altijd dag en nacht.

verbonden door hartslagen

De band tussen je broer of zus

We hopen dat je genoten hebt van de gedichten over de band tussen je broer of zus. Wellicht waardeer je de band die je hebt samen nu nog meer na het lezen van de mooie gedichten. Of je kijkt op een andere manier naar die speciale band. Hopelijk hebben we je kunnen inspireren. Bovenstaande gedichten niks te maken met verdriet of verlies. Ervaar jij momenteel verdriet of verlies van bijvoorbeeld het overlijden van je moeder? Klik dan hier om 11 allermooiste gedichten te lezen bij het overlijden van je moeder.

Lees ook:  Ivo de Wijs; gedichten van een cabaretier

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Must-have accessoires voor de avontuurlijke reiziger

Waarom jij de natuur moet beschermen

5 manieren om de klantervaring te verbeteren

Rouw in diverse culturen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down