Gedicht: Wat vader ziet

16 september 2020
440

Wat vader ziet

Zij is een meisje dat altijd blij is
en ik kijk hoe zij zingt en speelt
en lacht, want dat is hoe zij is.
Tot opeens haar ketting breekt
en de kralen op de grond vallen.

Ik zie de verbijstering haar overvallen
en ik wacht tot haar zieltje breekt,
maar zij is een meisje dat altijd blij is
en de schok is alweer geheeld.
Ongelooflijk dat zij kind van mij is.

Robin Kerkhof, 16 september 2020


Over het gedicht

Behalve schrijver en dichter is Robin Kerkhof ook echtgenoot en de vader van een zesjarige dochter. Voor bovenstaande gedicht was zijn dochter de inspiratiebron. Onze huisdichter laat zich wel vaker door haar inspireren. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor zijn gedicht Droomkind.

Wie is Robin Kerkhof?

Sinds 1 juli 2020 schrijft dichter Robin Kerkhof iedere week een nieuw gedicht voor onze lezers.

Behalve dichter is Robin Kerkhof ook de hoofdredacteur van Poëzie verrijkt het leven. Hier vindt u gedichten van bekende en minder bekende dichters. Daarnaast is er een poëzie-encyclopedie, een Facebook-pagina en een nieuwsbrief over poëzie.

Lees ook:  Gedicht: Eerbetoon aan Basho

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down