Gedicht voor een weduwnaar

16 december 2016
466

Cabaretier Jochem Myjer is regelmatig op Texel. Tijdens zijn wandelingen komt hij vaak een oudere man met een hond tegen. De man staat altijd even stil bij de zee, pakt uit zijn jas een verfrommelde plastic tas en gaat hier op zitten.

Dan doet hij zijn hand boven zijn ogen en tuurt roerloos naar de zee. Een kwartier later loopt hij met zijn hond naar de auto en rijdt weer weg. Op een gegeven moment hoorde Jochem dat de vrouw van de man ernstig ziek was en veel te vroeg was overleden.

Het inspireerde hem tot dit ontroerende gedicht.

Weduwnaar 

Ik ga zo naar de stad
over de markt heen struinen
een kopje koffie drinken
bij ons tentje in de duinen
dan wat kruiswoordpuzzels maken
om mijn geheugen op te frissen

en
ik ga proberen
je niet te missen
ik ga proberen
je niet te missen.

Vanavond pak ik de auto
ga ik even terug naar het strand
lekker de hond uitlaten
met de wind praten
speuren naar zeehonden
of misschien wel bruinvissen

en
ik ga proberen
je niet te missen
ik ga proberen
je niet te missen

Maar maak je geen zorgen
Want morgen ga ik genieten
van elke zonnestraal
Van elk grappig verhaal
Ik ga zelfs naar een feestje
en als ik thuis kom
ga ik een hele zak chips leeg eten
en de tijd totaal vergeten
en wijn drinken
totdat ik alleen nog maar kan slissen
En als ik dan wakker word

ga ik proberen
je niet te missen

Lees ook:  Rouwgedicht van Robin Kerkhof

Oktober 2016, Jochem Myjer

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings