Gedicht: Vogels

19 augustus 2020
219

Vogels

Felgekleurd, gestipt, effen grijs,
pikzwart of sneeuwwit, wel of niet
met een hanenkam getooid,
met een keel voor zang of gekrijs,
mager, groot, klein of dik,

sierkip, merel, dodo, reiger, ijs-
vogel, lijster, kolibrie of parkiet,
alle vogels kwamen ooit
uit Eva en Adams paradijs,
net als jij, zij, hij en ik.

Robin Kerkhof, 19 augustus 2020


Over het gedicht

Robin Kerkhof is een positief ingestelde man. Onze huisdichter gelooft namelijk, dat er in ieder mens iets paradijselijk zit.

Soms is het heel duidelijk en komt het hemelse aspect van een persoon aan de oppervlakte door een stralende natuurlijke lach en een opgewekt humeur of door positieve acties waarmee iemand de wereld een stukje beter maakt.

Bij grijze mussen en kwakende eenden moet je soms wat beter kijken, maar als je dat doet, zal je ontdekken, dat ook zij mooi van binnen zijn.

In het meest extreme geval is iemand door opvoeding en omgeving zo gecorrumpeerd, dat het moois is begraven onder dikke lagen modder van moreel verwerpelijke acties. Jij moet een ploeterende mijnwerker zijn om in zo'n gier de enkele verborgen edelstenen te vinden, maar zij zijn er wel.

Althans, dat gelooft onze huisdichter.

Wie is Robin Kerkhof?

Behalve dichter is Robin Kerkhof ook een liefhebbende echtgenoot en de trotse vader van een speelse dochter van zes jaar. Zijn gezin is voor hem een bron van inspiratie.

Daarnaast is hij de hoofdredacteur van Poëzie verrijkt het leven. Dit is een online totaalconcept met als doel om het leven van zoveel mogelijk mensen te verrijken met positieve poëziebeleving. Hier vindt u gedichten van bekende en minder bekende dichters. Daarnaast is er een poëzie-encyclopedie, een Facebook-pagina en een nieuwsbrief over poëzie.

Lees ook:  Toon Tellegen leest voor: 'Weerbericht'

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings