Gedicht: Vogels

424 VIEWS
Gedicht: Vogels

Vogels

Felgekleurd, gestipt, effen grijs,
pikzwart of sneeuwwit, wel of niet
met een hanenkam getooid,
met een keel voor zang of gekrijs,
mager, groot, klein of dik,

sierkip, merel, dodo, reiger, ijs-
vogel, lijster, kolibrie of parkiet,
alle vogels kwamen ooit
uit Eva en Adams paradijs,
net als jij, zij, hij en ik.

Robin Kerkhof, 19 augustus 2020


Over het gedicht

Robin Kerkhof is een positief ingestelde man. Onze huisdichter gelooft namelijk, dat er in ieder mens iets paradijselijk zit.

Soms is het heel duidelijk en komt het hemelse aspect van een persoon aan de oppervlakte door een stralende natuurlijke lach en een opgewekt humeur of door positieve acties waarmee iemand de wereld een stukje beter maakt.

Bij grijze mussen en kwakende eenden moet je soms wat beter kijken, maar als je dat doet, zal je ontdekken, dat ook zij mooi van binnen zijn.

In het meest extreme geval is iemand door opvoeding en omgeving zo gecorrumpeerd, dat het moois is begraven onder dikke lagen modder van moreel verwerpelijke acties. Jij moet een ploeterende mijnwerker zijn om in zo’n gier de enkele verborgen edelstenen te vinden, maar zij zijn er wel.

Althans, dat gelooft onze huisdichter.

Lees ook:  Neeltje Maria Min | Haar allermooiste gedicht

Wie is Robin Kerkhof?

Behalve dichter is Robin Kerkhof ook een liefhebbende echtgenoot en de trotse vader van een speelse dochter van zes jaar. Zijn gezin is voor hem een bron van inspiratie.

Daarnaast is hij de hoofdredacteur van Poëzie verrijkt het leven. Dit is een online totaalconcept met als doel om het leven van zoveel mogelijk mensen te verrijken met positieve poëziebeleving. Hier vindt u gedichten van bekende en minder bekende dichters. Daarnaast is er een poëzie-encyclopedie, een Facebook-pagina en een nieuwsbrief over poëzie.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Gedicht: Liever sociaal
Gedicht: Op de speelplaats
Gedicht: Een huwelijk
Gedicht: Kathedraal van Manila