Gedicht: Vervreemde vogel

2 september 2020
431
Robin Kerkhof

Vervreemde vogel

ik ben een poëet
in een prozaïsche tijd

met mijn hoofd in de wolken
en mijn poten in de modder
zit ik vast tussen aarde en hemel

als een koe in de sloot
die koppig blijft dromen
van de malse weiden
aan de overzijde

de boer redt de koe

maar wie redt mij?

Robin Kerkhof, 2020-09-02


Over het gedicht

Toen wij dit gedicht lazen, belden wij ongerust onze huisdichter: Ging het wel goed?

Hij moest lachen en stelde ons gerust: hij was niet de ik-persoon uit het gedicht. De inspiratiebron voor dit gedicht was een bekende Nederlandse dichter die zijn leven lang met psychische klachten worstelde.

Welke dichter bedoelde hij dan? Robin Kerkhof weigerde die vraag te beantwoorden. Dat zou de betekenis van zijn gedicht maar inperken. Het gedicht ging over iedereen met een poëtische ziel. Dat zijn niet alleen dichters.

En de meeste mensen wisten wel een goede balans te vinden tussen het hebben van een poëtische ziel en het functioneren in een prozaïsche werkelijkheid. Zij hoefden niet perse gered te worden.

Wij vinden dat onze huisdichter ook een poëtische ziel heeft, maar vertel hem dat maar niet. Hij zou ons waarschijnlijk weer verwijten zijn gedicht te autobiografisch te interpreteren.

Over Robin Kerkhof

Behalve dichter is Robin Kerkhof ook de hoofdredacteur van Poëzie verrijkt het leven. Hier vindt u gedichten van bekende en minder bekende dichters. Daarnaast is er een poëzie-encyclopedie, een Facebook-pagina en een nieuwsbrief over poëzie.

Wil je meer gedichten lezen van Nederlandse bodem? Bekijk dan ook de mooiste Annie M.G. Schmidt gedichten!

Lees ook:  Suzy maakt bijzonder complexe uitsneden van papier

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down