Afscheid nemen van een trouwe viervoeter: gedichten over het overlijden van een kat

20 februari 2024
71
Gedicht overlijden kat

Heb jij afscheid moeten nemen van jouw trouwe viervoeter? Dat kan een emotionele reis zijn om dit verlies goed te verwerken. In deze moeilijke tijd kunnen gedichten een krachtig hulpmiddel zijn om troost te vinden en om het verlies te verwerken. Een gedicht over een overlijden kat omschrijft de band die je met je viervoeter had en je denkt terug aan de velen herinneringen die jullie samen hadden.

Dank je

dank je

Dank je voor jouw houden van

Zoals alleen een dier dat kan

Nooit meer jouw pootjes om mij heen

Geen lieve kopjes tegen mijn been

Dank je wel lief kattenkind

Dat je mij zo hebt bemind.

Gedicht overlijden kat: Alleen

alleen

Als ik mij alleen voelde

Dan praatte ik met mijn kat

Die zat dan stom te kijken

En knipoogde maar wat

Het is alsof hij zeggen wou

Ach mens, ga toch heen

Samen met een kat als ik

Ben jij toch niet alleen?

Maar nu ben ik wel alleen

Want hij is er niet meer

Ik raak het niet gewoon

Het doet me zo zeer.

Eigenaardig

eigenaardig

Een kat is een beest zo elegant,

Met een staart die als een zweep kan ventileren en vent,

Haar ogen zijn als edelstenen zo helder,

En haar klauwen kunnen elk object met gemak aan flarden scheuren.

Ze kruipt en klimt door het hele huis,

Zo sierlijk als een danseres in een balletpakje met gruis, En als ze dan eindelijk stil ligt te slapen,

Dan lijkt het net alsof ze daar eeuwig kan blijven gapen.

Lees ook:  15x de mooiste gedichten over vriendschap

Maar pas op, want als ze eenmaal wakker is,

Dan is ze zo snel als een ninja in de luchtigheid van haar kattenmiss,

Ze springt en huppelt, dartelt en stoeit,

En als je niet oppast, word je door haar geaaid en gekooid.

Maar ondanks al haar eigenzinnigheid en kattenkwaad,

Is er niets zo geruststellend als de aanwezigheid van een kat op haar eigen maat,

Ze geeft ons gezelschap, liefde en vertier,

En dat is wat maakt dat we zo van onze poezenbeesten houden, van ver en hier

Een moeilijke tijd

een moeilijke tijd

Soms ga je door een moeilijke tijd

Je hebt het gevoel dat alles door je vingers glijdt

Je weet jezelf geen raad

En je hebt het idee dat het echt niet meer gaat

Dan komt daar ineens die pluizenbol aangelopen

En lekker dicht tegen je aangekropen

Lekker warm en zacht

Dat gevoel geeft je weer kracht

Kracht om door te gaan

En weer op te staan

Verder te gaan met leven

Liefde ontvangen en liefde geven

Het leven is vallen en opstaan

Met een lach en een traan

Maar ook voor jou wordt het weer fijn

Geniet van de dingen in het leven, groot en klein

Stil

stil gedicht overlijden kat

Het is zo stil in huis

En niets lijkt nog wat het is

Nu jij er niet meer bent

Voel ik een groot gemis

Geen kat was zoals jij

Want jij was echt uniek

Ik hield van jou en jij van mij

Van verdriet ben ik nu ziek

Dag mijn zachte pluizenbol

Met jouw eigenwijze kuren

Lees ook:  Een gedicht van Rutger Kopland over geluk dat je aan het denken zet

Voor mij hadden die nog

Veel langer mogen duren.

Gedicht overlijden kat

Bovenstaande gedichten gaan over het verwerken van het verlies van je trouwe viervoeter. Een gedicht over een overlijden kat kan je helpen om het rouw proces dragelijker te maken. Wij wensen je veel sterkte in deze moeilijke tijd! Heb je niet je kat verloren, maar je hond? Lees dan hier de allermooiste 7 gedichten bij overlijden hond. Het verlies van een dierbare zoals je broer of zus kan ook door gedichten worden verwerkt. Klik hier voor gedichten bij overlijden broer.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Must-have accessoires voor de avontuurlijke reiziger

Waarom jij de natuur moet beschermen

5 manieren om de klantervaring te verbeteren

Rouw in diverse culturen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down