Gedicht over zwangerschap

10 mei 2021
485

Vrouw en moeder

terwijl een vlucht regenwulpen
landt in een natte polderwei
vanwege de naderende broedtijd

staat groots tussen de tulpen
met een buik rond en bol als een ei
mijn godin van vruchtbaarheid

zij is een krachtige oermoeder
en zij is mijn lieve vrouw

zij is de eeuwige levenshoeder
van wie ik oneindig hou

Robin Kerkhof, 9 mei 2021


Over het gedicht

Onze huisdichter heeft ons weleens verteld, dat hij weer gedichten begon te schrijven toen zijn vrouw voor de eerste keer zwanger was. Daarvoor had hij jarenlang geen poëzie geschreven.

Nu is zijn vrouw voor de tweede keer zwanger en opnieuw voelt Robin Kerkhof de inspiratie opborrelen. Dat heeft geleid tot bovenstaand prachtige gedicht over zwangerschap.

Wie is Robin Kerkhof

Sinds 1 juli 2020 is Robin Kerkhof onze huisdichter. Met enige regelmaat schrijf hij speciaal voor onze lezers een nieuw gedicht. Zijn gezin is voor hem de belangrijkste bron van inspiratie.

Behalve dichter is Robin Kerkhof ook de hoofdredacteur van Poëzie verrijkt het leven. Hier vindt u gedichten van bekende en minder bekende dichters. Daarnaast is er een poëzie-encyclopedie, een Facebook-pagina en een nieuwsbrief over poëzie.

Lees ook:  Gedicht: Bij vloed spoelt de zee ...

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down