Een ontroerend gedicht over afscheid dat 13 jaar werd bewaard voor het juiste moment

13 januari 2017
828

In een ver verleden schreef dichteres Francien Nijkamp onderstaand gedicht 'Als jij eens gaat liefste'. Na publicatie in haar dichtbundels verscheen het ook in diverse kranten. Onlangs kreeg Francien een berichtje van iemand die het gedicht op de afscheidsdienst van haar grootvader wilde voorlezen. Haar oma had het gedicht 13 jaar geleden uit de krant geknipt en al die jaren bewaard. Nu vroeg ze haar kleindochter om het voor te dragen op de begrafenis van haar man.

De kleindochter schreef: "Mijn oma vindt het zo mooi en ik vind het bijzonder dat ik het mag voorlezen. Ik vind het echter een lastig rijmschema, kunt u mij daarbij helpen? Ik wil het vrijdag uiteraard voorlezen zoals het gedicht bedoeld is."

Voor Francien ook een moment om even bij stil te staan: "Hoe mooi is het om te horen dat mijn gedichten al zo lang gelezen worden en dat mensen hier troost uit putten. Waardering zit in kleine dingen."

Als jij eens gaat liefste
in de nacht van je leven
dan zal ik je missen
als zout op mijn huid

Als jij bij me weg bent
zal mijn leven veranderen
zal ik huilen om bloemen
om een vogel die fluit

Als jij,
op de dag
dat we jou zullen brengen
naar daar
waar de eeuwige rust
op je wacht
mij voorgoed zult verlaten

wordt mijn dag voorgoed nacht,
en zal ik blijven hopen,
dat jij dáár
waar je dan bent,
nog steeds op mij wacht

Als jij eens gaat liefste, Francien Nijkamp

 

Lees ook:  10 mooiste Vaderdag gedichten

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

Afscheid nemen van een trouwe viervoeter: gedichten over het overlijden van een kat

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down