Gedicht: Mijn lieve vrouw

26 augustus 2020
686
Robin Kerkhof met dochter en vrouw

Mijn lieve vrouw,

Als de wind onrustig waait
als een wild spelend kind
en dan plotseling draait,

kijk dan naar de wolken
en zie hoe gezwind
de witte vormen kolken.

Zo voelt soms ons leven,
maar stiekem vind ik dat fijn,

want hoe meer wij beleven,
hoe rijker ons samenzijn.

Robin Kerkhof, 26 augustus 2020


Over het gedicht

Bovenstaande gedicht schreef onze huisdichter aanvankelijk als Valentijnsgedicht voor zijn vrouw.

Inmiddels zijn wij een aantal maanden verder en onze huisdichter bedacht, dat dit gedicht wellicht ook herkenbaar zou zijn voor anderen. Daarom deelt hij nu het gedicht met de rest van de wereld. Daar zijn wij blij mee, want het is een fraai gedicht.

Wel heeft onze huisdichter de titel veranderd. Oorspronkelijk was de titel namelijk Cleo. Dat is de naam van zijn vrouw. De nieuwe titel is algemener.

Als u in een relatie zit met een man, dan mag u de titel ook lezen als: Mijn lieve man. De essentie van het gedicht blijft hetzelfde.

Robin Kerkhof met vrouw en dochter

Onze huisdichter Robin Kerkhof met vrouw en dochter bij een meer in Zwitserland.

Over Robin Kerkhof

Behalve dichter is Robin Kerkhof ook de hoofdredacteur van Poëzie verrijkt het leven. Hier vindt u gedichten van bekende en minder bekende dichters. Daarnaast is er een poëzie-encyclopedie, een Facebook-pagina en een nieuwsbrief over poëzie.

Lees ook:  De 6 allermooiste gedichten bij overlijden broer

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down