Gedicht: Dansend kind

172 VIEWS
Gedicht: Dansend kind

dansend kind

het kind danst
op het strand

het kind danst
in de wind
op het strand

het kind danst
met het opstuivend zand

het kind danst
wuivend met armen en benen

het kind danst
op de muziek
van meeuwengekrijs

het kind danst
met als publiek
de zon en wolken

het kind danst
draait en springt

het kind danst

Robin Kerkhof, 29-04-2021


Over het gedicht

Voor dichter Robin Kerkhof is zijn dochter een belangrijke bron van inspiratie. Dat geldt ook voor bovenstaande gedicht. Over zijn gedicht ‘Dansend kind’ vertelt onze huisdichter:

“Ik kwam op het idee voor dit gedicht, toen ik maanden geleden met mijn dochter door het bos wandelde. Zij danste rond terwijl zij al schoppend de herfstbladeren liet dwarrelen. Tegelijkertijd zwaaide zij met een stok die ze had gevonden. Dit beeld wilde ik vertalen naar een gedicht, maar daar kwam ik aanvankelijk niet uit. Tot ik een paar weken geleden met mijn gezin een strandwandeling maakte op een winderige, bewolkte dag. Toen kwam ik op het idee om de locatie van het gedicht te verplaatsen van bos naar strand. En dat hielp. Zo is de definitieve vorm van het gedicht ontstaan.”

Wie is Robin Kerkhof

Sinds 1 juli 2020 is Robin Kerkhof onze huisdichter. Met enige regelmaat schrijf hij speciaal voor onze lezers een nieuw gedicht. Behalve dichter is Robin Kerkhof ook de hoofdredacteur van Poëzie verrijkt het leven. Hier vindt u gedichten van bekende en minder bekende dichters. Daarnaast is er een poëzie-encyclopedie, een Facebook-pagina en een nieuwsbrief over poëzie.

Lees ook:  Ithaka: een gedicht voor iedereen die op reis is in het leven

 

MEER INSPIRATIE

Toon Hermans: alles over zijn wijsheden van het leven
De 10 leukste poëzie versjes
Sinterklaas gedichten verzinnen? Wij helpen je op weg!
Gedicht over zwangerschap