Gedicht: Dansend kind

29 april 2021
677

dansend kind

het kind danst
op het strand

het kind danst
in de wind
op het strand

het kind danst
met het opstuivend zand

het kind danst
wuivend met armen en benen

het kind danst
op de muziek
van meeuwengekrijs

het kind danst
met als publiek
de zon en wolken

het kind danst
draait en springt

het kind danst
...

Robin Kerkhof, 29-04-2021


Over het gedicht

Voor dichter Robin Kerkhof is zijn dochter een belangrijke bron van inspiratie. Dat geldt ook voor bovenstaande gedicht. Over zijn gedicht 'Dansend kind' vertelt onze huisdichter:

"Ik kwam op het idee voor dit gedicht, toen ik maanden geleden met mijn dochter door het bos wandelde. Zij danste rond terwijl zij al schoppend de herfstbladeren liet dwarrelen. Tegelijkertijd zwaaide zij met een stok die ze had gevonden. Dit beeld wilde ik vertalen naar een gedicht, maar daar kwam ik aanvankelijk niet uit. Tot ik een paar weken geleden met mijn gezin een strandwandeling maakte op een winderige, bewolkte dag. Toen kwam ik op het idee om de locatie van het gedicht te verplaatsen van bos naar strand. En dat hielp. Zo is de definitieve vorm van het gedicht ontstaan."

Wie is Robin Kerkhof

Sinds 1 juli 2020 is Robin Kerkhof onze huisdichter. Met enige regelmaat schrijf hij speciaal voor onze lezers een nieuw gedicht. Behalve dichter is Robin Kerkhof ook de hoofdredacteur van Poëzie verrijkt het leven. Hier vindt u gedichten van bekende en minder bekende dichters. Daarnaast is er een poëzie-encyclopedie, een Facebook-pagina en een nieuwsbrief over poëzie.

 

Lees ook:  De leukste gedichten & quotes over met pensioen gaan

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down