Gedicht | Dag Mensch

9 maart 2015
629

Elke dag kruisen onze paden die van vele anderen. De meeste mensen vallen ons niet op. Maar soms is er dat moment van een directe connectie, alsof je emoties van die andere, onbekende kunt voelen, zonder dat er een woord gewisseld is.
Amy J. de La Haye schreef er een mooi gedicht over. Als iedereen de ander moed zou wensen, in stilte of in woord, dan maken we de wereld weer een stukje mooier.
Dag mensch
dag individu
Wij kruisen elkaar
op de branding
van het strand
Jouw voetstappen in het natte
de mijne in het droge zand
Heel even vang ik
jouw profiel
Je schouders hangend
je blik fragiel
Waardoor ga jij gebukt?
Jouw kwetsbaarheid
jouw verdriet
lees ik in je voetsporen
die jij in tegenovergestelde
richting achterliet
In stilte
wens ik jou moed
wens ik jou verlichting
in hetgeen
jou kwelt
Dag mensch
dag individu
Amy Jade de La Haye, 2015

Lees ook:  Ina | Stofjes

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Zo wordt alcoholvrije wijn gemaakt

Het troostende effect van begrafenis liedjes

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden broer

20 mooiste parken in Londen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings