Gedicht: Begin van begrip

21 oktober 2020
327
Robin Kerkhof

Begin van begrip

Er zijn meer dingen die ik zeker
niet begrijp, dan dingen die ik denk
te begrijpen, al ben ik niet zeker,
of die dingen zijn zoals ik denk.

Robin Kerkhof, 21 oktober 2020


Over het gedicht

Deze week heeft onze huisdichter een gedicht ingediend dat heel anders is, dan wij van hem zijn gewend. Zijn gedichten zijn meestal heel sfeervol met minimaal één aansprekend beeld.

Echter het gedicht van deze week is heel abstract. Het lijkt een korte eenduidige mededeling te zijn, maar door de titel krijgt het gedicht als geheel toch een universele lading.

Daarbij komt dat de term 'begrip' meerdere betekenissen kan hebben. Dat maakt het gedicht multi-interpretabel.

Over Robin Kerkhof

Sinds 1 juli 2020 schrijft dichter Robin Kerkhof iedere week voor onze lezers een nieuw gedicht.

Behalve dichter is Robin Kerkhof ook de hoofdredacteur van Poëzie verrijkt het leven. Hier vindt u gedichten van bekende en minder bekende dichters. Daarnaast is er een poëzie-encyclopedie, een Facebook-pagina en een nieuwsbrief over poëzie.

Lees ook:  Olijfbomen – Hoe moet je ze snoeien en verzorgen?

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De strijd tussen Hera, godin van de goden en Heracles

Kleurpsychologie: Hoe kleuren je ruimte beïnvloeden

De voordelen van een sociale media cleanse

De twaalf Olympische Griekse goden en godinnen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings