Gedetailleerde vlinders en veren gemaakt van papier

23 september 2017
245

Het koppel Ann Wood en Dean Lucker maakt sinds 1987 kunst onder de naam WoodLucker. Samen creëren ze prachtige flora en fauna van papier. Alles van vlinders, veren en bloemenkransen passeren de revue. De vormen worden uitgesneden en vervolgens tot in detail ingekleurd met inkt. 

Hun kunst is individueel, maar bevat een sterk samenwerkingsverband. De botanische werken zijn van de hand van Ann, maar de bekisting om de werken heen zijn ontworpen door Dean. Ann verwijst naar haar werk als 'tekenen met een schaar' en haalt haar inspiratie uit de natuur en de boeken. Zij zegt hierover:

De natuur is universeel. We nemen de tijd om naar een bloem te kijken, een veer op te pakken, een blad aan te raken of met een metgezel te praten over een bepaald soort dier. De schoonheid van de natuur is vluchtig en verandert steeds in haar pracht. Mijn werk gaat over het idee dat alles tijdelijk is.

En zo is het ook. Gelukkig weet Ann in haar werk de schoonheid van de natuur te vangen in blijvend materiaal, zodat wij ervan kunnen blijven genieten. Meer creaties van WoodLucker zijn te vinden op Instagram.

Bekijk ook dit artikel: kunstenares Maria Aristidou maakte 800 kleurrijke vlinders van papier om op prachtige wijze de dood van haar grootmoeder te verwerken.

Lees ook:  Het huis in de golven | Ballade

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De strijd tussen Hera, godin van de goden en Heracles

Kleurpsychologie: Hoe kleuren je ruimte beïnvloeden

De voordelen van een sociale media cleanse

De twaalf Olympische Griekse goden en godinnen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings