Gedetailleerde vlinders en veren gemaakt van papier

715 VIEWS
Gedetailleerde vlinders en veren gemaakt van papier

Het koppel Ann Wood en Dean Lucker maakt sinds 1987 kunst onder de naam WoodLucker. Samen creëren ze prachtige flora en fauna van papier. Alles van vlinders, veren en bloemenkransen passeren de revue. De vormen worden uitgesneden en vervolgens tot in detail ingekleurd met inkt. 

Hun kunst is individueel, maar bevat een sterk samenwerkingsverband. De botanische werken zijn van de hand van Ann, maar de bekisting om de werken heen zijn ontworpen door Dean. Ann verwijst naar haar werk als ‘tekenen met een schaar’ en haalt haar inspiratie uit de natuur en de boeken. Zij zegt hierover:

De natuur is universeel. We nemen de tijd om naar een bloem te kijken, een veer op te pakken, een blad aan te raken of met een metgezel te praten over een bepaald soort dier. De schoonheid van de natuur is vluchtig en verandert steeds in haar pracht. Mijn werk gaat over het idee dat alles tijdelijk is.

En zo is het ook. Gelukkig weet Ann in haar werk de schoonheid van de natuur te vangen in blijvend materiaal, zodat wij ervan kunnen blijven genieten. Meer creaties van WoodLucker zijn te vinden op Instagram.

Bekijk ook dit artikel: kunstenares Maria Aristidou maakte 800 kleurrijke vlinders van papier om op prachtige wijze de dood van haar grootmoeder te verwerken.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

Lees ook:  Hypnotiserende papierkunst

MEER INSPIRATIE

Een sprekende beeltenis van 1 enkel ijzerdraadje
Historische afbeeldingen in een nieuw, keramisch jasje
Schoonheid versterkt schoonheid
Een werk van meer dan 1000 kunstenaars