Geborduurde werken van aquarel | Sabatina Leccia

19 februari 2021
352

Sabatina Leccia studeerde architectuur aan de Sorbonne in Parijs toen ze bedacht dat haar hart eigenlijk uitging naar textiel. Ze verhuisde daarop naar Londen en volgde een masteropleiding Textiel aan de Central Saint Martins School. Eerst vond ze haar weg in de Haute Couture bij de studio van Marion Chopineau, maar al snel richtte ze zich volledig op haar eigen projecten waarin ze geaquarelleerd textiel combineert met borduurwerk.

Sabatina maakt vooraf geen schetsen, maar werkt direct op de stof. Daardoor blijft het karakter van de werken speels en licht. In een wereld die volgens Sabatina te geïndustrialiseerd en mechanisch is geworden, wil ze het tempo een beetje vertragen en zachtheid brengen met deze kleurrijke, handgemaakte stukken.

In het proces van de handenarbeid vindt Sabatina ook een moment van meditatie en reflectie. Ze schildert en borduurt als het ware haar eigen innerlijke landschap. Als iedereen er zo van binnen uitzag, dan zou de wereld er geweldig uitzien!

sabatinaleccia2 sabatinaleccia3 sabatinaleccia4 sabatinaleccia5 sabatinaleccia6

[hr]
Bekijk ook: Geborduurde koralen op een huis-tuin-en-keuken-naaimachine

meredith woolnough13
[hr]

sabatinaleccia8 sabatinaleccia9 sabatinalecciabroderie

Lees ook:  Deze kunstenaar schildert met roet en vuur

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings