Kunstenares maakt prachtige kunstwerken van geborduurde vogels

23 april 2018
1432
geborduurde vogels

Het lijken net foto's van echte vogels, maar schijn bedriegt. Als je wat dichterbij kijkt zie je dat deze mooie kopjes volledig bestaan uit borduurwerk. De Poolse Paulina Bartnik maakt met naald en draad de meest kleurrijke en bijzondere broches van geborduurde vogels. 

Nieuwe trend

"Needle felting", de techniek die Paulina gebruikt, komt oorspronkelijk uit Japan. Je kan op die manier met behulp van een speciale viltnaald en heel fijn wol een 3D poppetje creëren. De trend is langzaam Europa ingetrokken en ook in Warsaw wonende Paulina heeft deze techniek zich eigen gemaakt. Ze maakt veel vogelbroches, maar soms ook andere dieren zoals wolven, honden en konijnen. Het 3D effect krijg je door gebruik te maken van verschillende kleuren. Er ontstaat ook wat reliëf in het eindresultaat door de verschillende diktes.

De tekst gaat verder onder de foto's

geborduurde vogels

geborduurde vogels

geborduurde vogels

geborduurde vogels

Inspiratie

Paulina vertelde in een interview waar ze haar inspiratie vandaan haalt:

De natuur is mijn grootste inspiratie. Het bevat alle soorten kleuren, vormen en texturen. Mijn favoriete vogels zijn de tropische.

Je kan je voorstellen dat er enorm veel tijd zit in de maken van een broche. Ze doet er vier dagen tot een maand over per broche. Het is dan echt een hobby, net als fotograferen. Wat zo bijzonder is, is dat Paulina elke beestje behoorlijk gedetailleerd kan maken. Elk veertje of haartje, bij wijze van spreken, is op het kopje te zien. Dit geeft de kunstwerkjes een toegankelijke uitstraling, omdat elk beestje zijn eigen eigenschappen heeft en zo "tot leven komt".

De tekst gaat verder onder de foto's

geborduurde vogels

geborduurde vogels

geborduurde vogels

geborduurde vogels

geborduurde vogels

In de onderstaande foto en video kan je het 3D effect nog eens goed bekijken! De tekst gaat verder onder de video

Ben jij ook zo verliefd op borduurkunst? Bekijk dan ook de prachtige kunstwerkjes van Vera Shimunia. Zij vereeuwigd de levendige schoonheid van verschillende landschappen met prachtig borduurwerk!

 

Lees ook:  Hartverwarmende illustraties over de bijzondere band tussen vaders en dochters

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down