Games en spellensites gaan er steeds mooier uitzien dankzij deze platforms

27 mei 2020
98

Games werden lange tijd niet gezien als iets kunstzinnigs om naar uit te kijken. Dat is sterk veranderd. Het is voor de makers van games namelijk steeds belangrijker geworden om de spellen op te fleuren met mooie graphics, muziek en schitterende gameplay. De tijd van harde en grove pixels is nu echt voorbij. Sommige games zien er sprookjesachtig uit. Deze ontwikkeling is vooral te zien bij de online spellen in online games waar makers van games echt hun best doen op mooie spellen.

Ontwikkelaars van spellen zitten niet stil

De laatste maanden is het hard gegaan met de ontwikkeling van online spellen in Nederland. Dit zijn websites waar je legaal games voor volwassenen waar je geld bij moet inzetten kunt spelen zoals online fruit automaten, ook kaartspellen zoals Baccarat, Blackjack en Poker. Daarnaast zijn er vaak ook sportweddenschappen om af te sluiten en kun je in sommige gevallen een casino welkomstbonus in de wacht spelen als nieuwe speler.

Omdat online spellensites iets extra willen bieden aan hun spelers ten opzichte van een fysiek wereld, wordt het hard gewerkt aan de look en feel van de spellen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om de looks van een video slot waarbij rekening wordt gehouden met mooie graphics en afbeeldingen op de rollen, maar ook mooie muziek en interessante thema’s, zoals het oude Egypte of Sherlock Holmes. Gamemakers zoals NetEnt, Microgaming en Playtech zijn enkele namen die achter de visuele pracht van deze games zitten.

Betere software maakt mooiere spellen

De software van spellen, maar ook animatiefilms wordt steeds beter. Toen in 1996 de eerste lange animatiefilm werd gemaakt, Toy Story, waren de technieken nog niet zover ontwikkeld. In de laatste Toy Story-film uit 2019 is de kat in de film haast niet meer van echt te onderscheiden. Met games heeft zich een zelfde ontwikkeling voorgedaan. Deze graphics van spellen wordt steeds mooier en vanuit verschillende beroepen is er ook aandacht voor de schoonheid van games. Niet voor niets worden veel spellen vertaald naar het witte doek of een serie. Denk bijvoorbeeld aan het recente project van Netflix met de serie The Witcher, Ook de muziek in games is erg belangrijk geworden. Er is inmiddels zelfs een Grammy in het leven geroepen voor beste gamemuziek.

Lees ook:  Boheems overnachten in een authentieke woonwagen

Meer aandacht voor kleine gamemakers

Een van de redenen dat games steeds mooier en kunstzinniger worden is ligt ook op het vlak van het uitgeven van games op een streamingplatform. Deze platforms zorgen ervoor dat games vanuit de cloud gespeeld kunnen worden en net zoals bij een streamingdienst voor series en films per maand betaald kan worden voor eindeloos spelplezier.

Omdat gamers nu zoveel games tot hun beschikking hebben, is er ook meer aandacht voor kleine spelmakers die alternatieve games maken. Games van kleine producenten werden normaliter nooit fysiek gekocht. Daarom maakten ze voorheen geen kans. Maar met gamen in de cloud is dat wel anders. Nu klikken gamers sneller op een kleine game die ze niet kennen. Dat zorgt ervoor dat ook zij meer omzet kunnen draaien, maar ook dat er meer creatieve geesten een kans krijgen om aan hun games te sleutelen waardoor de graphics, de gameplay en de muziek ook weer een creatieve boost kunnen krijgen in de industrie.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met fietsvakantie op latere leeftijd, tips en advies

De paradijsvogelplant: zo verzorg je hem

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings