Gaafste motor routes in Europa

16 augustus 2022
222
motorhelmen

Heb jij de hele zomer al vol gepland, of heb je juist nog niks te doen? Misschien zoek je nog wat leuke zomerse activiteiten voor deze vakantie om te doen, en daar kunnen wij je mee helpen! Deze blog is vooral gericht aan de motorrijders die graag wel eens een tripje willen maken met de motor. Er zijn namelijk veel motor routes die het écht de moeite waard zijn om te rijden, en je zult ze vast nog niet allemaal gehad hebben. Prik ergens een datum in de zomer om er eens lekker op uit te gaan met de motor en rij deze routes met prachtige bezichtigingen. Pak die motorhelmen en ga ervoor!

Dolomieten – Italië

Deze hoort zeker in het lijstje van de gaafste motor routes, vooral als je van Italië houdt. Er zijn veel motorrijders die in hun vakantie in de Dolomieten in Italië zijn gaan toeren. Als je van ongerepte natuur en haarspeldbochten houdt, is dit zeker dé route voor jou om eens te rijden. Begin bij Molveno als basispunt om de omgeving een beetje te ontdekken en vanuit daar kun je gaan genieten van de prachtige bergpassen in de Dolomieten, daar staan ze namelijk bekend om. Kun jij een van de zwaarste en beruchte bergpassen van Europa aan?

motorhelmen

De Transfagarasan – Roemenië

Het is een hele mond vol, maar de Transfagarasan is een van de mooiste routes van Roemenië, en Roemenië heeft zeer geweldige wegen. Deze route heeft als officiële naam DN7C en loopt over het Fagarasgebergte als onderdeel van de Transsylvanische Alpen, wat ook wel de Roemeense Karpaten genoemd wordt. De route is op zich erg uitdagend maar tegelijk ook erg mooi om te zien, aangezien je geconfronteerd wordt met meerdere prachtige uitzichten terwijl je door velen haarspeldbochten slingert.

Lees ook:  Wat we kunnen leren van de herders van Sardinië
motorhelmen

De Wrynose Pass – Engeland

Als je een unieke ervaring wilt op doen: rijd dan de route over de Wrynose Pass, de oudste romeinse bergweg in Europa. Op het eerste zicht is het een vrij normale route, maar dit is maar schijn. Als je de gehele route wilt rijden zul je zeker wat scherpe haarspeldbochten en een paar beklimmingen moeten trotseren. Bij deze route zal je ook geen automobilisten of andere voertuigen tegenkomen aangezien een groot deel van de route een single-track route is. Dit houdt in dat je alleen met een motor mag passeren.

motorhelmen

De Trollstigen – Noorwegen

Een van de mooiste motorroutes vind je in Noorwegen, dat is ook niet gek aangezien Noorwegen een prachtig land is. De Trollstigen, of ook wel de Trollenroute genoemd, vind je in het westen van Noorwegen. En 20 kilometer lange route is te herkennen aan de 11 scherpe haarspeldbochten door het mooie Noorse landschap. Je zult de steile bergen, grote rosten en overweldigende fjorden trotseren tijdens het rijden van deze unieke route. Het is dan misschien niet echt een lange route, maar laat je dit de route niet onderschatten! Voor deze route is het zeker van belang dat je ervaring hebt in het rijden van je motor en er volledige controle over beheerst.

Mangart – Slovenië

Als laatste op het lijstje, maar zeker niet de minste, hebben we nog Mangart in Slovenië. Als motorrijder zou je misschien niet meteen denken aan Slovenië voor wat mooie motorroutes, maar het is zeker het proberen waard. De berg genaamd Mangart heeft een unieke route naar de top. De route van 11 kilometer beschikt over steile wegen, smalle paden en vochtige tunnels. Het gemiddelde stijgingspercentage van de hellingen zijn tussen de 8 en 10 procent maar er zijn een paar uitzonderingen die dit percentage overschrijden. Het is wel belangrijk om te weten dat je goed op moet letten tijdens deze rit, tegenliggers zijn namelijk soms niet goed van ver af te zien.

Lees ook:  Hoe creëer je meer vrijheid door online te werken?

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een onvergetelijke vakantie bij Recreatiepark de Leistert in Limburg

Wat is kinetische kunst?

Zo organiseer je een Hawaii themafeest

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden opa

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings