Er is nu een Funda speciaal voor tiny houses

29906 VIEWS
Er is nu een Funda speciaal voor tiny houses

Na het lezen van het perfecte cadeauboek Tiny Houses: Living waren wij direct in de ban van deze kleine woningen. Een tijdje geleden volgden we zelfs Marjolein in de ontwikkeling van haar droom: een eigen tiny house bouwen in Nederland. Nu ze inmiddels anderhalf jaar in haar tiny house in Alkmaar woont werd het tijd voor een nieuwe doel: andere mensen helpen hun wensen te verwezenlijken. Ze lanceerde de website Tiny Findy, en soort Funda gespecialiseerd in kleine huisjes en grond om deze op te bouwen. “Al vanaf het moment dat ik bezig ben met de bouw van mijn tiny house droom ik over dit idee”. 

Dromen

De website Funda wordt veelbezocht. Om huizen te zoeken, aan te bieden, ongegeneerd binnen te kijken bij andere mensen of om weg te dromen bij de prachtigste huizen. Het viel Marjolein op dat er zo’n plek voor veel soorten huizen bestond, maar niet voor tiny houses, die toch echt steeds populairder worden. “Toen ik merkte hoeveel mensen deze droom delen, ben ik me gaan inzetten om het wonen in een tiny house voor meer mensen mogelijk te maken.” Samen met Marcel van Mierlo, van Leven in Tuinen, ontwikkelde ze een plek waar mensen die zoeken en aanbieden elkaar kunnen vinden voor kant en klare houses, bouwgrond of bouwpakketten.

Lees ook:  Dit stel bouwde in 20 jaar een volledig zelfvoorzienend eiland

Net live

Op de site zijn verschillende filters in te stellen gebaseerd op jouw wensen. Een verplaatsbaar huis, een stuk bosgrond of iets zelfvoorzienend: het zijn een paar opties in de verschillende mogelijkheden. De website ging in december 2017 pas online, dus het aanbod moet nog wat groeien voordat je hier eindeloos kunt grasduinen op zoek naar dat ene plekje. Maar toch is dit zeker een site om in de gaten te houden voor de nodige inspiratie of misschien wel de realisatie van je eigen dromen.

Een kleine selectie van wat er al te vinden is op Tiny Findy:

The Hermit House

Hermit-House-2.0-Front-750x397

Grond op zoek naar Tiny House

THPA_Winter-750x397

Wikkelhouse

We schreven bij Paradijsvogels Magazine al eerder over het Wikkelhouse, een tiny house van karton dat je binnen een dag in elkaar zet. Lees hier het hele artikel. 

Wikkelhouse-Dordrecht_YW_DSC3070-Medium-750x397

Ga naar de site:

tinyfindy

Meer inspiratie voor mooie tiny houses vind je in dit artikel over een aantal stellen die een wijk van tiny houses bouwde n om er later samen oud te worden.

MEER INSPIRATIE

Wonen op de mooiste plek van Nederland: een tiny house op de Veluwe
Een tiny house kopen, hoe werkt dat?
Aan dit tiny house zit een kas(je) vast!
Leer je weer even heerlijk vervelen in deze tiny houses zónder technologie