Er is nu een Funda speciaal voor tiny houses

4 januari 2018
157

Na het lezen van het perfecte cadeauboek Tiny Houses: Living waren wij direct in de ban van deze kleine woningen. Een tijdje geleden volgden we zelfs Marjolein in de ontwikkeling van haar droom: een eigen tiny house bouwen in Nederland. Nu ze inmiddels anderhalf jaar in haar tiny house in Alkmaar woont werd het tijd voor een nieuwe doel: andere mensen helpen hun wensen te verwezenlijken. Ze lanceerde de website Tiny Findy, en soort Funda gespecialiseerd in kleine huisjes en grond om deze op te bouwen. "Al vanaf het moment dat ik bezig ben met de bouw van mijn tiny house droom ik over dit idee". 

Dromen

De website Funda wordt veelbezocht. Om huizen te zoeken, aan te bieden, ongegeneerd binnen te kijken bij andere mensen of om weg te dromen bij de prachtigste huizen. Het viel Marjolein op dat er zo'n plek voor veel soorten huizen bestond, maar niet voor tiny houses, die toch echt steeds populairder worden. "Toen ik merkte hoeveel mensen deze droom delen, ben ik me gaan inzetten om het wonen in een tiny house voor meer mensen mogelijk te maken.” Samen met Marcel van Mierlo, van Leven in Tuinen, ontwikkelde ze een plek waar mensen die zoeken en aanbieden elkaar kunnen vinden voor kant en klare houses, bouwgrond of bouwpakketten.

Net live

Op de site zijn verschillende filters in te stellen gebaseerd op jouw wensen. Een verplaatsbaar huis, een stuk bosgrond of iets zelfvoorzienend: het zijn een paar opties in de verschillende mogelijkheden. De website ging in december 2017 pas online, dus het aanbod moet nog wat groeien voordat je hier eindeloos kunt grasduinen op zoek naar dat ene plekje. Maar toch is dit zeker een site om in de gaten te houden voor de nodige inspiratie of misschien wel de realisatie van je eigen dromen.

Lees ook:  Onderweg maar toch thuis: leven op een tiny woonboot

Een kleine selectie van wat er al te vinden is op Tiny Findy:

The Hermit House

Grond op zoek naar Tiny House

Wikkelhouse

We schreven bij Paradijsvogels Magazine al eerder over het Wikkelhouse, een tiny house van karton dat je binnen een dag in elkaar zet. Lees hier het hele artikel. 

Ga naar de site:

tinyfindy

Meer inspiratie voor mooie tiny houses vind je in dit artikel over een aantal stellen die een wijk van tiny houses bouwde n om er later samen oud te worden.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het principe van vrouwen en haarvrij, wat vinden we ervan?

De betekenis van de kleur van je ogen

Creatief met kleding

5 redenen om te mediteren

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings