Frisse tips voor een dagje Utrecht vanaf het water

36 VIEWS
Frisse tips voor een dagje Utrecht vanaf het water

Tijdens een warme zomer of een heerlijke nazomer is er niets fijner dan bij, op of in het water te zijn. In Utrecht staat water centraal. In de prachtige binnenstad vind je de gracht die aansluiting heeft op de singel en de Vecht. Vanaf september 2020 kun je een rondje maken op de boot door de binnenstad! Hier is het heerlijk toeven: vanuit een kano, vanaf een SUP of vanuit een rondvaartboot. Er zijn diverse manieren om deze historische stad vanaf het water te bekijken. Mogen wij je inspireren met onderstaande manieren om Utrecht vanaf het water te leren kennen?

Huur een kano en ontdek de geheime plekjes van Utrecht

Een absolute aanrader is bijvoorbeeld het huren van een kano in Utrecht. Dit kan op verschillende plekken aan de gracht. Begin op de Oudegracht en vaar langs werfkelders, geheime kunstwerken en terrasjes. Wat zo fijn is aan een kano is dat je op plekken kunt komen waar een grote boot of rondvaartboot niet kan komen. Op die manier ontdek je de stad dus weer heel anders dan wanneer je meegaat met een tour op een rondvaartboot. Onze tip? Neem een trommel mee met wat te eten en drinken of stap onderweg uit en geniet van een drankje op een van de vele terrasjes aan de gracht.

Lees ook:  Heb jij je altijd al eens een jonkvrouw of ridder willen voelen? Overnacht in een van deze bijzondere kastelen

Utrecht vanaf het water

Ga mee op een rondvaarttocht in Utrecht

Zijn de kano’s allemaal verhuurd of heb je sowieso meer zin om niet te hoeven varen, maar wel te kunnen genieten? Ga dan mee met een van de rondvaarten over de gracht. Iedere dag vertrekken er meerdere boten die langs de mooiste plekjes van de binnenstad van Utrecht varen. Het grote voordeel van zo’n rondvaarttocht is dat je zelf niets hoeft te doen. Ook wordt er van alles over de stad en de geschiedenis ervan verteld. Een leuke én leerzame activiteit dus!

Huur een waterfiets in Utrecht

Wat ook absoluut aan te raden is, is om een waterfiets in Utrecht te huren. Waterfietsen is ontzettend toegankelijk en leuk voor verschillende leeftijden. Daarnaast is het in verhouding met andere watersporten niet heel vermoeiend. Iedereen kan het! Voor gezinnen met kinderen is het huren van een waterfiets helemaal aan te raden. De verhuur voor waterfietsen zit in het hart van het centrum, dus je bent direct op de juiste plek om Utrecht vanaf het water te ontdekken. Je herkent ze aan de opvallende witte kleur, zoals op de foto hieronder.

Waterfiets huren in Utrecht

Met een elektrische boot over de Utrechtse grachten

Natuurlijk hoef je niet lichamelijk aan de slag te gaan om het water in Utrecht te ontdekken. Je kunt namelijk ook op een prettige én verantwoorde manier de stad bekijken. Wat dacht je ervan om een elektrische boot of sloep te huren? In de stad vind je verschillende plekken waar je dit soort ‘groene’ boten kunt huren. Wil je het helemaal goed voor elkaar hebben? Huur dan een kapitein erbij om helemaal ultiem te chillen. Drankjes mee, hapjes mee en genieten maar!

Lees ook:  Tips voor zomers dagje Amersfoort

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

De ruïnes van Gleno Dam
Logeren bij de boswachter: dit moet je weten
De mooiste stranden in Duitsland
Onontdekte en bijzondere plekken op Karpathos