Frankrijk zonder snelweg: roadtrippen over de Route Nationale 7

23 november 2020
2340

Wie ooit eens op vakantie naar het zuiden van Frankrijk is geweest, is vast bekend met de eindeloze snelwegen en de beruchte Route du Soleil. Maar de weg richting het zonnige zuiden kan ook een beleving op zich zijn. De Route Nationale 7 beloont je met heel veel moois onderweg.

Ooit was het dé autoroute van Frankrijk, maar met de rappe aanleg van snelwegen raakte de populaire Route Nationale 7 steeds meer in ongebruik. Filerijden richting het zuiden over de saaie maar snelle Route du Soleil werd de norm voor vakantiegangers die zo snel mogelijk naar de zon toe wilden. Maar inmiddels is de nostalgische route bezig aan een terugkomst. En terecht!

Klik hier voor een kaart van de gehele Route Nationale 7.

Route Nationale 7

Geen snelweg maar pittoreske plaatsjes, zoals in de Provence © Sebastien Jermer/Unsplash

Route Nationale 7

Eindig de Route Nationale 7 aan de zuidkust, zoals bij Nice © Thea Hdc/Unsplash

Waarom Route Nationale 7?

Officieel begint de autoroute, ook wel N7 genoemd, in Parijs. Bij de Notre Dame vind je de 0-markering, om precies te zijn. De route eindigt aan de Côte d’Azur. In tegenstelling tot de Route du Soleil en vele soortgelijke snelwegen richting het zuiden, is de Route Nationale 7 er eentje waar het karakteristieke Frankrijk nog volop doorschemert. Hier rijd je door pittoreske dorpjes waar je bij de plaatselijke boulangerie een kakelverse pain du chocolat oppikt en waar deuren van kerken en monumenten op een kiertje staan. Eerlijk is eerlijk, zo snel als de snelweg gaat het niet. Dit is slow travel, zonder plankgas of péage, dus trek zeker een week uit om de route naar het zuiden te rijden als je onderweg wilt genieten van mooie tussenstops.

Route Nationale 7

De beroemde brug van Avignon © Gillag/Pixabay

Lees ook:  De mooiste stranden van Frankrijk om te bezoeken

Route Nationale 7

Maak een tussenstop bij het kasteel van Napoleon © Aurele/Pixabay

Hoogtepunten op de route

Die tussenstops zijn er namelijk meer dan genoeg. Voor stedentrippers, cultuursnuivers en natuurliefhebbers is er keuze zat. Denk aan het kasteel van Napoleon in Fontainebleau, dat zeker een bezoek waard is. Of de mooie stad Moulins waar het wemelt van de bezienswaardigheden. Voor een dagje Frans stadsleven is het de historische ommuurde stad Avignon ook een dikke aanrader. Voorbij Avignon is de zuidelijke sfeer onmiskenbaar. Aix-en-Provence, de thuishaven van de beroemde kunstschilder Paul Cézanne is een tussenstop waard. Niet lang daarna komt de kust in zicht. Het decadente Frankrijk is volop te proeven in steden als Cannes en Nice. Vlak voor de grens met Italië splitst de Route Nationale 7 en komt de officiële autoroute tot een eind.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Avontuur met aanhanger

De meest spraakmakende culturele feesten ter wereld

Edelstenen en je sterrenbeeld: dit is de perfecte match

Hoort euthanasie een mensenrecht te zijn?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down