Beeldschone fragiele mandala's als ode aan de natuur

29 maart 2018
203

De Australische kunstenares Shona Wilson werkt al jaren nauw samen met de natuur. Voor haar kunstwerken, waaronder deze mandala's, gebruikt ze talloze gevonden organische objecten zoals takken, blaadjes maar ook botten of schedeltjes van bijvoorbeeld veldmuizen.

Mandala's als ode aan de natuur

De mandala's van Shona vormen samen de serie 'Offering'. Met deze serie wil ze haar dankbaarheid voor haar grootste bron van inspiratie - de natuur - uiten.

Het repeterende gebruik van natuurlijke en vaak onzichtbare schatten uit de natuur, brengt mij dichter bij het begrijpen van de wereld om ons heen. De materialen zijn eigenlijk een soort opslagruimtes van kennis en informatie. Het zijn sleutels die deuren openen naar herinneringen, wetenschap, geschiedenis en verbeelding.

Naast haar werk als kunstenaar organiseert Shona ook workshops voor basis- en middelbare scholieren en volwassenen waarbij ze deelnemers uitnodigt om op een creatieve en speelse manier in contact te komen met de natuur.

Mandala's 2

Mandala's 3

Mandala's 4

Mandala's

Mandala's 5

Mandala's 6

Mandala's 7

Mandala's 1

Mandala's kennen we inmiddels in vele vormen, kleuren en maten. Heerlijk ook om zelf te maken van bijvoorbeeld steentjes of schelpen. Of natuurlijk lekker aan de slag gaan met potloden en stiften.

Lees ook:  Straatkunst die je aan het denken zet: Pejac brengt natuur terug naar de stad

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het sterrenbeeld Tweeling: eigenschappen en karakter

De spirituele symboliek van de kraai

Het sterrenbeeld Leeuw: eigenschappen en karakter

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings