Beeldschone fragiele mandala’s als ode aan de natuur

6032 VIEWS
Beeldschone fragiele mandala’s als ode aan de natuur

De Australische kunstenares Shona Wilson werkt al jaren nauw samen met de natuur. Voor haar kunstwerken, waaronder deze mandala’s, gebruikt ze talloze gevonden organische objecten zoals takken, blaadjes maar ook botten of schedeltjes van bijvoorbeeld veldmuizen.

Mandala’s als ode aan de natuur

De mandala’s van Shona vormen samen de serie ‘Offering’. Met deze serie wil ze haar dankbaarheid voor haar grootste bron van inspiratie – de natuur – uiten.

Het repeterende gebruik van natuurlijke en vaak onzichtbare schatten uit de natuur, brengt mij dichter bij het begrijpen van de wereld om ons heen. De materialen zijn eigenlijk een soort opslagruimtes van kennis en informatie. Het zijn sleutels die deuren openen naar herinneringen, wetenschap, geschiedenis en verbeelding.

Naast haar werk als kunstenaar organiseert Shona ook workshops voor basis- en middelbare scholieren en volwassenen waarbij ze deelnemers uitnodigt om op een creatieve en speelse manier in contact te komen met de natuur.

Mandala's 2

Mandala's 3

Mandala's 4

Mandala's

Mandala's 5

Mandala's 6

Mandala's 7

Mandala's 1

Mandala’s kennen we inmiddels in vele vormen, kleuren en maten. Heerlijk ook om zelf te maken van bijvoorbeeld steentjes of schelpen. Of natuurlijk lekker aan de slag gaan met potloden en stiften.

Lees ook:  Vurige kunst | Schilderen met buskruit

MEER INSPIRATIE

Delicate boombladeren van zeer bijzonder materiaal
Snijkunstwerken van gevallen bladeren
Deze kunstenaar geeft gevallen bladeren een nieuw leven als kunstwerk
6 ideeën voor een feestelijke slinger met versiering uit de natuur