Deze bollen van natuursteen zijn gemaakt zonder cement

1672 VIEWS
Deze bollen van natuursteen zijn gemaakt zonder cement

Na 10 jaar gewerkt te hebben als metselaar en tuinaanlegger begon de Amerikaanse Devin Devine in 2007 zijn eigen bedrijf. Hij hoopte dat als hij zijn eigen tijd in kon delen dat hij dan meer tijd over zou hebben voor het maken van kunst. In plaats daarvan maakte hij kunst van zijn werk. Hij begon zich te verdiepen in de prehistorische werkwijze van het droog stapelen van natuursteen, waarbij constructies gebouwd worden zonder cement door op berekenende wijze de stenen zo te leggen dat ze in evenwicht gehouden worden door hun eigen gewicht. Zo kan hij zelfs enorme bollen maken met mooie golvende patronen zonder dat deze uit elkaar vallen.

Stenenpoëet

Devine begon met zijn experimenten omdat hij inspirerende tuinen wilde creëren die harmonie met de natuur uitstraalden. Hij haalt dan ook vrijwel alle stenen uit de lokale omgeving. Zijn bolvormige beelden geven met het golvende patroon en stenen in diverse kleurschakeringen een gevoel van rust en passen prachtig in hun natuurlijke omgeving. Devine heeft dan ook een passende naam voor zijn beroep: zijn voornaam is eigenlijk Peter, wat ‘steen’ betekent en zijn middelste naam en achternaam, Devin en Devine, betekenen beiden ‘poëet’. Hij maakt dus poëzie van stenen.

Lees ook:  Portret van een tuin: over eindeloos geduld, vakmanschap en liefde

Bollen en bankjes

Het maken van de bollen is volgens Devine een aardige uitdaging. Vooral halverwege is er spraken van instortingsgevaar en het is dus belangrijk om de ‘flow’ precies goed te krijgen. Er gaat dus aardig wat calculatie vooraf aan zijn werk. Naast deze mooie bollen zijn er ook nog andere tuinprojecten waarbij hij gebruikt maakt van droog stapelen, zoals bankjes, patio’s, vazen en muren.

devin devine    devin devine4 devin devine5   devin devine8  devin devine15 devin devine16 devin devine14devin devine10 devin devine11 devin devine12 devin devine13

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Creatieve uitspattingen op middeleeuws perkament
Perzische tapijten van opgerold papier
Met 10 verdiepingen is dit de grootste boomhut ter wereld
Pointillisme sleepte deze kunstenaar door zijn zware revalidatie