Deze bollen van natuursteen zijn gemaakt zonder cement

12 juli 2016
260

Na 10 jaar gewerkt te hebben als metselaar en tuinaanlegger begon de Amerikaanse Devin Devine in 2007 zijn eigen bedrijf. Hij hoopte dat als hij zijn eigen tijd in kon delen dat hij dan meer tijd over zou hebben voor het maken van kunst. In plaats daarvan maakte hij kunst van zijn werk. Hij begon zich te verdiepen in de prehistorische werkwijze van het droog stapelen van natuursteen, waarbij constructies gebouwd worden zonder cement door op berekenende wijze de stenen zo te leggen dat ze in evenwicht gehouden worden door hun eigen gewicht. Zo kan hij zelfs enorme bollen maken met mooie golvende patronen zonder dat deze uit elkaar vallen.

Stenenpoëet

Devine begon met zijn experimenten omdat hij inspirerende tuinen wilde creëren die harmonie met de natuur uitstraalden. Hij haalt dan ook vrijwel alle stenen uit de lokale omgeving. Zijn bolvormige beelden geven met het golvende patroon en stenen in diverse kleurschakeringen een gevoel van rust en passen prachtig in hun natuurlijke omgeving. Devine heeft dan ook een passende naam voor zijn beroep: zijn voornaam is eigenlijk Peter, wat ‘steen’ betekent en zijn middelste naam en achternaam, Devin en Devine, betekenen beiden ‘poëet’. Hij maakt dus poëzie van stenen.

Bollen en bankjes

Het maken van de bollen is volgens Devine een aardige uitdaging. Vooral halverwege is er spraken van instortingsgevaar en het is dus belangrijk om de ‘flow’ precies goed te krijgen. Er gaat dus aardig wat calculatie vooraf aan zijn werk. Naast deze mooie bollen zijn er ook nog andere tuinprojecten waarbij hij gebruikt maakt van droog stapelen, zoals bankjes, patio's, vazen en muren.

Lees ook:  6 redenen waarom Ithaka onweerstaanbaar is

devin devine    devin devine4 devin devine5   devin devine8  devin devine15 devin devine16 devin devine14devin devine10 devin devine11 devin devine12 devin devine13

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings