Foto's waarop je elk veertje van exotische vogels perfect kan bestuderen

25 oktober 2017
274

In het dagelijkse leven krijg je niet zomaar de kans om exotische vogels rustig van dichtbij te bewonderen. Maar fotografe Leila Jeffreys geeft ons die kans wel, met mooie portretten van deze bijzondere dieren waarin je elk veertje ziet liggen. 

Opgegroeid in de natuur

Leila, die opgroeide tussen de dieren, ontwikkelde al jong grote liefde en compassie voor de natuur en haar bewoners. Vogels vormen haar grootste fascinatie, maar ze merkte dat haar omgeving deze dieren niet de eer geven die ze volgens Leila wel verdienen. Daarom besloot ze een fotoserie te maken die laat zien hoe bijzondere vogels eigenlijk zijn. Het eerste deel lieten we als eens eerder zien, maar de nieuwe portretten zijn nog indrukwekkender.

Structuur en kleur

De foto's van Leila zijn een prachtige balans tussen een objectieve weergave van vogels en warme, karaktervolle portretten. Nooit eerder konden we de structuur van de kleine veertjes en de bonte verzameling kleuren zo goed bestuderen als nu. Wat helemaal leuk is, is dat we via korte filmpjes ook een kijkje krijgen bij de totstandkoming van deze bijzondere foto's.

Deze en andere vogelportrettten van Leila zijn onderdeel van de expositie "Ornithurae Volume 1", momenteel te vinden in Olsen Gruin Gallery in New York. Kijk op haar website en instagram voor nog meer fijne foto's en backstage materiaal.

Video | The making of

Klik op de afbeelding om de korte video af te spelen: 

En het eindresultaat:

 

Kleine prachtjuffer duif

Vogelportretten-LeilaJeffreys17_05

Molukkenkaketoe

Vogelportretten-LeilaJeffreys17_01

Manenduif

22158035_138096623477772_4972531200494141440_n(1)

Smaragdduif
Vogelportretten-LeilaJeffreys17_02

Witborstpatrijsduif
Vogelportretten-LeilaJeffreys17_03

Roodstaartraafkaketoe
Vogelportretten-LeilaJeffreys17_04

Alexander Khokhlov maakte geen eigenzinnige portretten van vogels, maar van honden. Bekijk hoe het karakter van deze honden prachtig is vastgelegd.

Lees ook:  Dit zijn de mooiste vogelfoto's van het jaar

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings