Prachtige schetsboektekeningen met een balpen

6 juli 2017
254

Nicolas Sanchez is een jonge kunstenaar uit New York die schetsboeken vol tekent met zeer realistische, bijna fotografische afbeeldingen van de wereld om hem heen. Pagina voor pagina vult hij zijn boekje onder andere met portretten, scènes van ruige boerderijen en vee. En het bijzondere is dat hij dit allemaal doet met slechts een paar balpennen.

Nicolas komt uit de Amerikaanse staat Michigan, waar hij woonde temidden van stedelijke wijken, open landbouwgrond en bossen. De herinneringen die hij aan zijn jeugd in Michigan heeft overgehouden komen terug in zijn werk. Daarnaast verwerkt hij zijn zoektocht naar zijn identiteit in zijn tekeningen. Hij heeft een bi-culturele opvoeding gehad met zowel Mexicaanse als Amerikaanse invloeden. Dit zijn dan ook terugkerende thema’s in zijn werken.

Zoals het komt

Nicolas komt uit een creatieve familie en tekent al zolang als hij zich kan herinneren. Hij tekent ook overal waar hij maar komt. Gewapend met een pen en een schetsboek is hij altijd voorbereid om zijn inspiratie op papier te zetten, zoals je ook in onderstaand filmpje kunt zien. Nicolas is een bijzondere jongeman. Een mooie uitspraak die hij in dit filmpje doet over zijn tekenenvaardigheden luidt:

Ik heb altijd mijn leven geleefd zonder een specifiek plan. Ik neem het leven zoals het komt. Hoezeer ik ook gepassioneerd ben van tekenen en schilderen, moet ik ook open staan voor het idee dat ik dat niet meer zou kunnen doen en iets anders moet gaan doen. Ik moet openstaan voor het idee om afstand te doen van tekenen en schilderen, zodat ik kan waarderen wat het voor mij betekent.

In dit filmpje zie je onder andere hoe Nicolas werkt aan een schets terwijl hij in de metro zit. Hij laat zijn schetsboeken zien en vertelt over het idee achter zijn tekeningen.

Lees ook:  Video | Een realistisch portret van miljoenen stipjes

Hieronder hebben we een selectie gemaakt van het werk van Nicolas. Je kan meer van zijn kunst bekijken op zijn instagram. Hij was ook in Amsterdam en maakte daar een schets van het Paleis op de Dam.

Afternoon sketch of the Royal Palace of Amsterdam/ Paleis op de Dam. ✍? #ballpointpen #drawing

Een bericht gedeeld door Nicolas V Sanchez (@nicolasvsanchez) op

Sanchez 1 Sanchez 2 Sanchez 3 Sanchez 4 Sanchez 5 Sanchez 6 Sanchez 7 Sanchez 8 Sanchez 9 Sanchez 10 Sanchez 11 Sanchez 12 Sanchez 13 Sanchez 14 Sanchez 15 Sanchez 16 Sanchez 17 Sanchez 18 Sanchez 19 Sanchez 20

De tekeningen van Simon Schubert zijn ook erg mooi om te bekijken. Het bijzondere is dat deze kunstenaar geen gebruik maakt van pen of potlood. Hij creëert voorstellingen van oude gebouwen en ruimtes op papier met behulp van een speciale vouwtechniek. 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings