Fotografie | De kracht van een glimlach

5 augustus 2016
155

We herkennen het allemaal wel. Je loopt over straat op weg naar huis, diep in gedachten verzonken en niet geheel bewust van de omgeving. Maar ook vooral niet bewust van onze gezichtsuitdrukking. Totdat een bekende ons erop wijst dat we boos of sip kijken. Dat zijn we dan meestal niet, maar onze gezichtsuitdrukking en houding straalt soms totaal iets anders uit dan ons werkelijke gevoel op dat moment. Dit ervoer fotograaf Jay Weinstein ook toen hij op reis was in India en het inspireerde hem om een bijzondere fotoreeks te maken.

De intimiderende vreemdeling

Weinstein wilde in 2013 een man in India fotograferen bij een drukke trein maar aarzelde. De man keek net om en had een strenge blik in zijn ogen. Het intimideerde hem. Hij besloot daarom maar door te gaan met het fotograferen van andere objecten, maar plots roept de man met joviale stem: “maak ook een foto van mij!” Toen Weinstein zijn camera op hem richtte en de man vroeg om te lachen, gebeurde er iets bijzonders. De man die hem eerder zo geïntimideerd had door zijn harde uitstraling transformeerde in een man met sprankelende ogen wiens hele houding warmte uitstraalde.

Lach eens naar het vogeltje

Geïnspireerd door de ontmoeting met de man, begon hij zijn nieuwe project: 'So I asked them to smile'. Hiermee wil hij het effect aantonen van een lach op de gezicht van iemand die je niet kent. In de jaren daarna vroeg hij regelmatig vreemden op straat om voor hem te poseren. Eerst ving hij hun neutrale blik en vervolgens vroeg hij ze om een natuurlijke glimlach. Het resultaat is verbluffend. De kracht van een glimlach wordt door deze serie goed duidelijk. De lachende mensen geven de kijker een warm en vrolijk gevoel en dit tovert zo ook een lichte glimlach op ons eigen gezicht. De mensen lijken hierdoor ook een stuk meer benaderbaar, alsof ze oude bekenden zijn in plaats van vreemden.

Lees ook:  Levende bruggen: een unieke samenwerking tussen mens en natuur

Positiviteit 

Hoewel we natuurlijk niet onophoudelijk met een lach op ons gezicht kunnen lopen - niet zonder luid protest van onze kaken in ieder geval - laat deze fotoreeks wel duidelijk zien hoe simpel het is om een beetje positiviteit de wereld in te brengen. Wellicht een goede herinnering om soms iets bewuster op de omgeving te letten en een ander vaker te begroeten met een glimlach 🙂

Jay Weinstein - lach vreemden (1)

Jay Weinstein - lach vreemden (2)

Jay Weinstein - lach vreemden (3)

Jay Weinstein - lach vreemden (10)

Jay Weinstein - lach vreemden (4)

Jay Weinstein - lach vreemden (5)

Jay Weinstein - lach vreemden (6)

Jay Weinstein - lach vreemden (12)

Jay Weinstein - lach vreemden (8)

Jay Weinstein - lach vreemden (9)

Jay Weinstein - lach vreemden (7)

Jay Weinstein - lach vreemden (11)

Jay Weinstein - lach vreemden (13)

Jay Weinstein - lach vreemden (14)

Jay Weinstein - lach vreemden (15)

Jay Weinstein - lach vreemden (16)

Jay Weinstein - lach vreemden (17)

Jay Weinstein - lach vreemden (18)

Via: Bored Panda

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings