Een fotografe volgde 12 stellen 30 jaar lang om te zien hoe het leven hen veranderde

21 februari 2017
179

Kenmerkend aan een foto is dat het slechts een momentopname is. Tegelijkertijd kunnen meerdere foto's juist de tijd documenteren. Met dit in haar achterhoofd begon Barabara Davatz aan de fotoserie As time goes by. Ze fotografeerde in 1982 een paar stellen, om ze in 1988, 1997 en 2014 weer voor de lens te zetten.

Elke serie geeft een fascinerend beeld van hoe mensen ouder worden: hun eigen trekken veranderen, soms onherkenbaar, soms nauwelijks merkbaar, kinderen groeien op, sommige stellen gaan uit elkaar. "Na de eerste foto's in 1982 bleef ik aan deze mensen denken", zegt Barbara. "Hoe zouden ze veranderd zijn? Iedere keer was ik weer verrast door een nieuwe uitdrukking, een nieuwe dimensie in het leven die ik zichtbaar kon maken met mijn foto's".

Naarmate de tijd verstreek merkte Barbara dat sommige mensen het ook confronterend vonden om hun eigen serie terug te zien, en dan met name opeens te merken dat je stukken ouder bent geworden (terwijl ze wel tevreden zijn over hoe ze er nu uitzien). Een herkenbaar fenomeen.

Mooi aan de foto's is dat ze op zo'n simpele manier zoveel aspecten van het leven laten zien, zoals het echt is: van ouder worden, tot veranderende familiesamenstellingen en liefde. Zo worden al deze momentopnames opeens een boeiend levensverhaal.

 

De fotoseries zijn verzameld in het gelijknamige boek As time goes by (hier te koop).

Boven: Carole en Serge, 1982 | Carole en Serge, 1988 | Serge en Carole, 2014

Fabian en Regula, 1982 | Vimbai, Regula en Lukas, 1997 | Fabian, 2014

davatz

Rico en Tiziana, 1982 | Tiziana en Rico, 1988 | Tiziana, 2014

Lees ook:  Zo ziet ouder worden er echt uit. En het is mooi.

davatz2

Bianca en Ernesto, 1982 | Bianca en Ernesto, 1997 | Bianca en Carlo 2014

davatz3

Beni en Andi, 1982 | Beni, Charlotte, Lou-Salom en Natalie, 2014 | Andrea, Anna, Leila en Andi, 2014

davatz4

davatz5 davatz8 davatz7 davatz6

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een onvergetelijke vakantie bij Recreatiepark de Leistert in Limburg

Wat is kinetische kunst?

Zo organiseer je een Hawaii themafeest

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden opa

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings