Fotografe loopt 3 dagen over het bevroren Baikalmeer

1 februari 2017
381

Voor Kristina Makeeva stond het Baikalmeer in Siberië al jaren hoog op haar lijst. Eind 2016 maakt ze daadwerkelijk de trip er naar toe - en liep 3 dagen over het ijs om deze prachtige beelden te maken.

"Het is het diepste en schoonste meer op aarde", vertelt ze. "Het ijs kan een dikte van 1,5 tot 2 meter bereiken en vrij grote auto's dragen, maar onder het ijs zagen we soms auto's die er eerder doorheen waren gezakt. Het ijs heeft verschillende patronen, afhankelijk van de plek op het meer." Het water bevriest laag voor laag, komen soms ook vissen of grote takken in het ijs terecht die je goed kunt zien vanaf de oppervlakte.

Op sommige plekken is het ijs spiegelglad en reflecteert het scherpe beelden van de omgeving. Het kraakt ook continu en scheuren in het ijs zorgen ervoor dat de vissen in het meer niet doodgaan van zuurstoftekort. "Wanneer er een scheur ontstaat klinkt het als een luid schot dat donderend over het ijs rolt." Voor Kristina is het naar eigen zeggen de mooiste plek op aarde: "we hebben die 3 dagen bijna niet geslapen, zo bijzonder was het om hier te zijn."

baikal baikal2 baikal3 baikal5 baikal6 baikal7 baikal8 baikal9

 

Lees ook:  Prachtige foto's die de schoonheid van watervogels laten zien

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down