Alles over een bezoek aan Florence

20 oktober 2020
222

De Italiaanse stad Florence is een paradijs van kunst en musea. Van de wereldberoemde Degli Uffizi Gallery, tot de Galleria dell'Accademia. En van de indrukwekkende basiliek tot aan een aantal schitterende bruggen – het is in deze bijzondere stad uit Toscane allemaal te vinden.

De vele paleizen en kathedralen brengen je niet alleen dichter bij de geschiedenis van Florence, maar bieden met hun unieke architectuur ook een uitstraling die je nagenoeg nergens anders ter wereld zult tegenkomen. Daarnaast heeft Florence ook vele tuinen en parken te bieden waar je heerlijk kunt genieten van de vaak aanwezige zonnestralen.

Waar je uiteindelijk ook voor komt, de kans is groot dat je het zult tegenkomen in Florence. Om jouw trip nog net een stukje beter en specialer te maken hebben wij de beste bezienswaardigheden binnen deze historische stad voor je in kaart gebracht!

Ponte Vecchio

De Ponte Vecchio is het symbool van Florence en betreft de oudste brug over de Arno, die meer dan 200 kilometer lang is. Bovendien is het een van de oudste boogbruggen ter wereld. De naam van deze brug is overigens niet toevallig ontstaan – het betekent namelijk ‘oude brug’ in het Duits en heeft dankzij de uitgebreide geschiedenis al het nodige meegemaakt.

De brug is niet alleen schitterend om te bekijken, het is ook nog eens een van de meest praktische bruggen van de stad. De brug brengt ja namelijk van de buitenste delen van de stad naar het centrum van Florence. In tegenstelling tot de meeste bruggen zijn er links en rechts van de brug kleine winkeltjes. En deze gebouwen hebben precies dezelfde geschiedenis doorstaan als de brug – de gebouwen werden immers net als de brug ook halverwege de 14e eeuw gebouwd.

Lees ook:  De meest spannende en ontspannende waterparken in Nederland

Een bezoek aan deze iconische brug mag dan ook eigenlijk niet ontbreken. Gelukkig is de kans groot dat je brug al ‘vanzelf’ zult tegenkomen, aangezien veel reizigers de brug gebruiken voor het bereiken van het historische centrum van Florence.

Florence

Basiliek van Santa Maria Novella

Florence staat vol met kerken, historische gebouwen en basilieken. Ook voor de basilieken geldt dat er natuurlijk maar een de meest bijzondere kan zijn. In het geval van Florence is dat zonder twijfel de Basilica di Santa Maria Novella. Deze basiliek ligt in het noordwesten van het oude gedeelte van de stad en is gelegen in de nabijheid van het centrale station van Florence.

Met name de uitstraling en inrichting van de basiliek zorgen jaarlijks voor veel interesse onder reizigers. De gotische stijl laat zien dat de historie van de basiliek teruggaat tot in de 14e eeuw.

Maar ook de kleurrijke structurering van de sierlijk ogende gevel is een goed voorbeeld van de overgang in stijlen waarin de basiliek zich bevond tijdens de bouw.

Eenmaal binnen aangekomen zijn meesterwerken van verschillende kunstenaars te bewonderen. Een wandeling door dit imposante bouwwerk brengt je langs een groot aantal kunstwerken en fresco’s. Desondanks is een bezoek aan de basiliek ook voor de niet-liefhebbers van kunst en cultuur al meer dan een bijzondere ervaring te noemen!

Florence

Galerij Degli Uffizi

De Degli Uffizi Gallery is een van de beroemdste musea ter wereld. Dit komt voornamelijk door het feit dat de galerij een aantal van de belangrijkste collecties uit de oudheid tentoonstelt.

Lees ook:  Cadeautips: Inspirerende boeken over reizen

Indrukwekkende beeldhouwwerken, schilderijen, tekeningen en architectonische werken: het is hier allemaal te bewonderen. Als je je bedenkt uit welke tijden deze historische stukken komen is het haast niet te geloven dat de stukken vandaag de dag nog kunnen worden bekeken.

In de Uffizi-galerie worden werken van gerenommeerde kunstenaars als Michelangelo, Raffaello Sanzio da Urbino, Leonardo da Vinci en vele andere Italiaanse schilders uit de vroege en hoge Renaissance tentoongesteld. Maar ook onze eigen Nederlandse kunstenaars laten hier hun sporen na.

Oorspronkelijk werd het bouwwerk gebruikt voor administratieve doeleinden en niet als een kunstgalerie. Een Italiaanse kunstenaar gaf in de 16e eeuw de galerie al haar artistieke charme, maar de galerij werd vervolgens pas aan het einde van de 18e eeuw geopend voor het publiek. Vandaag de dag is het een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Florence en zelfs een van de meest historische bezienswaardigheden in heel Italië.

Florence

Botanico di Firenze

De Botanische Tuin van Florence werd al in de 16e eeuw aangelegd en wordt ook wel ‘Giardino dei Semplici’ genoemd - wat staat voor de eenvoudige tuin.

In het verleden werden hier vooral planten gekweekt voor medicinale doeleinden, maar vandaag de dag worden de planten in een van de oudste botanische tuinen ter wereld niet alleen meer gebruikt voor genezing, maar kunnen ze door iedereen worden bewonderd. Hiermee is het een perfecte locatie voor een heerlijke wandeling in de natuur.

Florence

Battistero di San Giovanni

In dit artikel zijn we al enkele keren ingegaan op historische gebouwen en locaties, toch kan er maar een gebouw het oudste zijn. En dat gebouw is het zogenaamde Battistero di San Giovanni, een baptisterium dat dateert uit de 14e eeuw en gewijd is aan Johannes de Doper.

Lees ook:  Onontdekte en bijzondere plekken op Karpathos

Het met marmer beklede gebouw is van ver te zien, en heeft een wit en groen uiterlijk. Het meest bijzondere aan het gebouw is de achthoekige vorm, die de eeuwigheid symboliseert en in het teken staat van een Christelijke traditie. Ook de drie bronzen portalen - die in de 14e en 15e eeuw zijn toegevoegd – geven het bouwwerk een unieke uitstraling.

Hoewel het Battistero di San Giovanni verder niet heel veel bijzonders te bieden heeft, is een kijkje bij dit eeuwenoude gebouw absoluut een aanrader!

Fiesole (net buiten Florence)

Voor deze locatie laten we de stad Florence even achter ons en trekken we het omringende stedelijke gebied van de stad in. Als je alle bezienswaardigheden van Florence inmiddels hebt bekeken of de stad simpelweg wel even achter je wil laten, is dit een goed alternatief. Fiesole is vanuit Florence binnen ongeveer 30 minuten te bereiken met de auto. Ook zijn er diverse bussen die je binnen dezelfde tijd naar dit stadje kunnen brengen.

Aangekomen in de stad ontdek je al snel dat een wandeling door de steegjes de beste manier is om al het moois hier te ontdekken. Laat je blik vallen op oude huisgevels, standbeelden, de opvallende kerktoren en het landschap met olijfbomen.

Ook de mooie tuinen en oude ruïnes geven Fiesole een authentiek en historisch karakter. Dit alles in combinatie met het heerlijke eten en de prachtige zonsondergang zorgt ongetwijfeld voor een ideale dagtrip!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings