Ontspannen ? Maak je financiën in orde

21 januari 2023
404
financieel onafhankelijk

Wist je dat het hebben van geldzorgen één van de grootste redenen voor stress is? Stress is geen gezonde emotie en kan zowel op lange als op korte termijn een negatieve invloed op je gezondheid hebben. Wanneer jij je druk maakt om geldzaken of verzekeringen, kun je een opgejaagd en onrustig gevoel krijgen. Het is niet leuk om je telkens zorgen te moeten maken om je financiële situatie en of jij de verzekeringen aan het einde van de maand wel kunt betalen. In dit artikel lees je hoe jij meer kunt ontspannen door de financiële stress die je ervaart, te verminderen.

Investeer tijd in het op orde brengen van je financiële zaken

Voelt het alsof je geen overzicht of grip op je financiële situatie hebt? Dan kan het helpen om een stapje terug te doen en om orde op zaken te stellen. Hoe zit jouw financiële situatie in elkaar? Maak je schulden of verdwijnt je geld elke maand zonder dat je weet waar het naartoe gaat? Ga er eens goed voor zitten en schrijf al je inkomsten en uitgaven onder elkaar. Geef je aan bepaalde zaken meer uit dan eigenlijk nodig is? Heb je bijvoorbeeld abonnementen die je nauwelijks gebruikt? Onderneem dan actie en zeg deze op. Daarnaast kun je bijvoorbeeld besluiten om eens vaker naar aanbiedingen te kijken en prijzen te vergelijken. Uiteindelijk kan dat een hoop euro's schelen die je beter aan andere zaken kunt besteden!

Sparen zorgt voor de nodige rust

Waarschijnlijk wist je het al, maar om een relaxed gevoel te hebben over je financiële situatie is het goed om te sparen. Zo ben je altijd voorbereid op moeilijke tijden en kun je alsnog een grote aankoop doen als dat noodzakelijk is. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe wasmachine of een auto. Ook als je het niet breed hebt, raden we aan om altijd een klein bedrag apart te houden. Na een tijdje heb jij toch een mooi geldbedrag bij elkaar gespaard! Maak sparen leuk: koop een leuke spaarpot of stel jezelf een spaardoel. Begin met een schone lei! 

Lees ook:  Blijf in een vertrouwde omgeving wonen met een traplift

Werk en financïen in orde

Zit je vooral in de knoop met de financiën van je werk, bijvoorbeeld omdat je net een bedrijf bent gestart, moet bikkelen om rond te komen en je eigenlijk geen flauw idee hebt met welke kosten, verzekeringen en belastingen je rekening moet houden? Steek dan ook wat uren in het onderzoeken ervan of neem een accountant in Amsterdam in de arm die deze zaken perfect voor jou kan regelen.

Doe vooral de dingen die je graag wil doen

Als je alle financiële zaken op orde hebt, krijg je meer ruimte om je bezig te houden met de dingen die er voor jou toe doen. Hoe vaak heb jij gedurende je leven wel niet het gevoel gehad dat je iets moest doen waar je niet volledig achter stond of gelukkig van werd? Het is tijd om dit gevoel sneller te herkennen en bij jezelf na te gaan of je niet liever iets anders zou doen. Wanneer je vaker voor activiteiten of dingen kiest waar je blij van wordt, krijg je meer ruimte en energie in je leven. Bovendien is het veel leuker om te ontdekken waar je passie ligt, dan dingen tegen je zin in te blijven doen.

Wanneer je meer voor jezelf en je eigen geluk wil kiezen, is het belangrijk om nee te leren zeggen. Weet jij precies waar je wel en niet gelukkig of rustig van wordt, bijvoorbeeld een huisdier of een leuke buren? Zorg dan dat je keuzes durft te maken en kiest voor iets waar jouw hart sneller van gaat kloppen.

Lees ook:  Wat is pro deo en wanneer heb je er recht op?

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down