Filmscenes die gebaseerd zijn op bekende kunstwerken

4 oktober 2016
226

De Engelse Filmmaker Vugar Efendi begon ongeveer 7 maanden geleden met het videoproject 'Film Meets Art'. Hierin zet hij bekende kunstwerken en gelijkende filmscènes naast elkaar. Het fascineert hem dat er (blijkbaar) tamelijk wat films zijn die hun inspiratie uit beroemde kunstwerken halen.

'Kunst inspireert film, film inspireert kunst. Als liefhebber van beide, wilde ik films bekijken die zijn geïnspireerd door beroemde kunstwerken in de geschiedenis', schrijft Vugar in het onderschrift van de video.

Vugar heeft nu 'Film Meets Art II' uitgebracht. Hij heeft nog meer filmscènes ontdekt die op bekende kunstwerken lijken: bij sommige scènes is de overeenkomst niet te missen en hebben de filmakers zich duidelijk laten inspireren door het kunstwerk, bij anderen is het wellicht een toevalligheid. Hoe dan ook, het is erg bijzonder maar vooral leuk om te zien.

Hieronder nogmaals de meest bekende scènes op een rijtje:

Pieter Bruegel the Elder, The Hunters in the Snow (1565) and Andrei Tarkovsky, The Mirror (1975)filmkunst9

René Magritte, L’Empire des lumières (1954) and William Friedkin, The Exorcist (1973)filmkunst8

Jacques-Louis David, Napoleon Crossing the Alps (1801) en Sofia Coppola, Marie Antoinette (2006)filmkunst1

Jean-Hippolyte Flandrin, Jeune homme nu assis au bord de la mer (1836) en Paul Thomas Anderson, There Will Be Blood (2007)filmkunst4

John Constable, Malvern Hall, Warwickshire (1809) and Stanley Kubrick, Barry Lyndon (1975)filmkunst6

Jean-Auguste-Dominique Ingres, La petite baigneuse – Intérieur de harem (1828) en Jean-Luc Godard, Passion (1982)filmkunst3

En deze twee komen uit de eerste editie:

John Everett Millais, Ophelia (1952) en Lars von Trier, Melancholia (2011)filmkunst-10

Thomas Gainsborough, The Blue Boy (1770) en Quentin Tarantino, Django Unchained (2012)filmkunst11

 

Lees ook:  Op avontuur in de natuur

Via: Froot 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings