De magische verbinding tussen kunst en natuur

6 augustus 2016
647

‘Waar ligt de kritieke scheidslijn tussen natuur en kunst?’, vraagt kunstenaar Nils-Udo zich af. Er is geen eenduidig antwoord op te geven. Vele kunstenaars worden geïnspireerd door de natuur en stellen het centraal in hun werken. Maar de natuur en het afgeleide kunstwerk blijven gescheiden. Nils-Udo overbrugt deze scheidingslijn door de natuur het kunstwerk te laten zijn dat het eigenlijk al is. Hij brengt slechts kleine veranderingen in de natuur aan, door bijvoorbeeld een streep van rode bloemetjes te trekken door een groene heg. Zo trekt hij de aandacht van de mensen naar de natuur, waarvan de aanwezigheid voor velen dagelijks onopgemerkt blijft.

Mens en natuur

Met zijn werk vestigt hij niet alleen de aandacht op de schoonheid van de natuur, maar ook op de menselijke interventie. De menselijke aanwezigheid eist regelmatig zijn tol van de natuur. De kunstwerken van Nils-Udo zijn dan ook enkel met materialen uit de natuur gemaakt en hij probeert zo min mogelijk schade te berokkenen. Maar toch is het duidelijk dat de werken door de menselijke hand gecreëerd zijn. Het is belangrijk in zijn werk dat de ogen van de kijker niet alleen geopend worden voor de natuur, maar ook voor de menselijke invloed daarop. Ook de vergankelijkheid van zijn kunstwerken speelt een grote rol, want door het gebruik van natuurlijke materialen heeft zijn kunst een beperkte levensduur, wat stof tot nadenken geeft. Gelukkig maakt hij foto's zodra zijn creatie af is.

Nils-Udo natuurkunst (17)

Nils-Udo natuurkunst (15)

Nils-Udo natuurkunst (10)

Nils-Udo natuurkunst (6)

Nils-Udo natuurkunst (7)

Nils-Udo natuurkunst (8)

Nils-Udo natuurkunst (11)

Nils-Udo natuurkunst (19)

Nils-Udo natuurkunst (18)

Nils-Udo natuurkunst (14)

Nils-Udo natuurkunst (9)

Nils-Udo natuurkunst (13)

Nils-Udo natuurkunst (3)

Nils-Udo natuurkunst (1)

Nils-Udo natuurkunst (2)

Nils-Udo natuurkunst (12)

Nils-Udo natuurkunst (5)

Nils-Udo natuurkunst (4)

Via: Fubiz 

Lees ook:  Zo verzorg je een Monstera plant

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings