5x (heel) fijn overnachten op de wadden

25 juni 2017
705
wadden overnachten

De boot deint op de golven, de lucht ruikt zilt, meeuwen krijsen hun welkomstroep...de tocht over zee naar één van de waddeneilanden is hét recept om tot rust te komen. Los van het vasteland, waar je alle beslommeringen en drukke gedachten achter je kunt laten, op weg naar de rust en ruimte van weidse duinen en stranden. 

De wadden zijn voor velen met recht een speciale plek. Waar de één sinds jaar en dag een voorliefde heeft voor een specifiek eiland, of zelfs al jaren naar hetzelfde huisje gaat, proeven anderen de sfeer van de verschillende gebieden: de natuur van het ruige Vlieland, de kunstzinnige inslag van Ameland, het bedrijvige Texel..

Voor degenen die nog geen vaste stek hebben om te overnachten op de wadden, zetten we hier een aantal van onze favoriete slaapplekken op een rij!

1. De Zeekraal, Terschelling | Overnachten op een biologische melkschapenhouderij

wadden overnachten

Op deze boerderij worden meer dan 250 Friese melkschapen gehouden en kun je logeren in een grote tent die voelt als een knus vakantiehuis. Je slaapt in een boerenbedstee, kunt 's ochtends een eitje rapen voor het ontbijt en geniet 's avonds van de stilte (op een paar blatende schapen na..). Op nog geen kilometer van de boerderij begint het natuurgebied De Boschplaat, een prachtig uitgestrekt duingebied, en 2 keer per dag worden de schapen gemolken, je bent welkom om dit mee te beleven!

www.boerenbed.nl

2. Waddenlodge, Texel | Strak design met een weids uitzicht

wadden overnachten

Weer eens wat anders dan de knusse huisjes: midden in de Prins Hendrikpolder staat deze Waddenlodge. Een strakke, moderne vakantiewoning die design en natuur op een prachtige manier met elkaar verbindt. De glazen voorpui geeft je een weids uitzicht, de woonkamer loopt door in het terras waardoor je met mooi weer buitenbinnen kunt leven. De Waddenlodge heeft een privéstrand van waar je zo de zwemvijver inloopt. Stijlvol overnachten op de wadden!

Lees ook:  Overwinteren in een Finse Kota op Nederlandse bodem

www.waddenlodge.nl

3. Texel Yurts | Genieten van eenvoud in een Mongoolse yurt

wadden overnachten

In Mongolië noemen ze de yurt 'Ger', wat huis of thuis betekent. De yurt is inmiddels niet meer weg te denken uit het vakantieverblijvenpalet, en ook op Texel hebben ze er een paar staan. Een dikke vilten isolatie zorgt ervoor dat de yurt lekker koel blijft in de zomer, en in het najaar comfortabel warm. De sfeer nodigt uit om terug naar de basis te gaan, en te genieten van de eenvoud en simpele dingen om je heen. De yurts staan op duinkampeerterrein Loodsmansduin, een stille en mooie plek op het zuiden van Texel.

www.texelyurts.nl

4. Kampeerterrein Stortemelk, Vlieland | Kamperen aan zee

wadden overnachten
Kamperen zoals het bedoeld is: alleen in tenten, midden in de duinen en overal maximaal 200 meter van de zee! Er is voor ieder wat wils: zelf een tent opzetten op een vrije kampeerplaats, een van de stormvaste tenten huren, een plekje met of zonder elektra.. En wanneer het weer te wensen overlaat kun je als gast van Stortemelk gratis een duik nemen in zwembad Flidunen.

www.stortemelk.nl

5. De blauwe pastorie, Ameland | Sfeervol logeren in het oude centrum van Hollum

wadden overnachten

Vroeger stond hier de kerk in de achtertuin en verbleef de dominee er, nu kunt je logeren in De Blauwe Pastorie. Deze gezellige B&B ligt in Hollum en is het kleine zusje van het bekende hotel 1761. Ze verhuren 2 kamers, beide sfeervol en modern ingericht. In hotel 1761, 100 m verderop, dekken ze de tafel voor je voor het ontbijt!

www.blauwpastorie.nl

Anderen lazen ook: Een eilander heeft misschien wel de grootste kans op dat levensgeluk 

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down