Met fietsvakantie op latere leeftijd, tips en advies

15 maart 2023
753
fietsvakantie

Op latere leeftijd op fietsvakantie gaan kan een uitdaging zijn. Hier zijn enkele tips en adviezen om ervoor te zorgen dat je fietsvakantie op als senior zo comfortabel, veilig en goed mogelijk verloopt.

Kies de juiste fiets

Het is belangrijk een goede fiets mee te nemen. Een fiets die past bij jou lichaam en lengte zorgt dat je minder last krijgt van je rug, spieren en gewrichten. Je zit er immers een lang gedeelte van de dag op.

Neem voldoende rust

Het is belangrijk om voldoende pauzes te nemen tijdens het fietsen om je lichaam de tijd te geven om te rusten en te herstellen. Stop regelmatig om te rusten en wat te eten en te drinken. Dit geeft je ook de tijd even te genieten van de omgeving!

Lees hier meer over onder andere wandel-en fietsroutes is het heuvelachtige Limburg!

Neem de juiste bagage mee

Zorg dat je goed voorbereid op reis gaat en de juiste spullen meeneemt. Denk aan een fietshelm, fietspomp, reservebanden, gereedschap en fietstassen om je spullen in op te bergen. Vergeet ook niet om zonnebrandcrème, insectenspray, EHBO-kit en voldoende water en tussendoortjes mee te nemen.

Luister naar je lichaam

Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren tijdens het fietsen. Als je pijn of ongemak voelt, neem dan genoeg rust om te herstellen. Je bent immers op vakantie.

Reis met een partner of groep

Als je op latere leeftijd op fietsvakantie gaat, kan het een goed idee zijn om reisgezelschap mee te nemen. Dit kan niet alleen zorgen voor meer veiligheid en gezelschap, maar het kan ook helpen om de lasten te delen en elkaar te ondersteunen tijdens het fietsen.

Lees ook:  Kastelen in Nederland: 5 Middeleeuwse pareltjes om te bezoeken

Kies voor een comfortabel verblijf

De hele dag fietsen en 's avonds op een luchtbed slapen is wellicht niet meer haalbaar. Zorg daarom dat je kunt overnachten in een comfortabel hotel of B&B. Dan kun je de volgende dag er weer tegenaan!

Kies voor bagagevervoer

Een lange fietstocht maken op hogere leeftijd is soms een flinke uitdaging. Om vervolgens bepakt en bezakt op pad te gaan en is wellicht een beetje te veel van het goede. Gelukkig zijn er partijen die volledig verzorgde fietsvakantie aanbieden mét bagagevervoer. Zo je zorgeloos op reis zonder zware bepakking of volle fietstassen en kunt ja op je gemak de tocht voltooien.

Conclusie en advies

Met enkele aanpassingen is het prima mogelijk om ook op latere leeftijd een fietsvakantie te doen. Wij raden je daarom aan te kiezen voor een volledig verzorgde fietsreis van  Eigen-wijze reizen. Zij zorgen dat je een prachtige vakantie te gemoed gaat met prachtige tochten en comfortabele verblijfplaatsen. Daarnaast zorgen ze dat je bagage de volgende dag klaar staat op uw volgende bestemming. Gaat de reis naar het prachtige Noord-Italië? Lees dan hier alvast de mooiste fietsroutes. Liever wat dichterbij? Dan hebben wij ook routes in het mooie Zuid-Limburg of ga kennismaken met de nationale parken van Noord-Brabant. Zo ben je goed voorbereid. Bon voyage!

Over de auteur

Mathias Molenberg

Recente berichten

Met de auto door Oost-Europa reizen: wat je moet weten

Welke musical in New York moet je gezien hebben?

Akira Nakai San en zijn passie voor auto’s

Ruimte vrijhouden in je koffer? Zo doe je dat!

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down