Fietskunst met een knipoog naar het leven

17 september 2014
73

Kunstenaar Victor Sonna neemt de term 'upcycling' wel heel letterlijk: hij gebruikt onderdelen van afgedankte fietsen om daar weer nieuwe fietsen van te maken. Niet gebruiksvoorwerpen, maar als kunst met een boodschap. De gekke uitsteeksels en kronkels verbeelden de meanderende paden van het leven, die uiteindelijk (zowel geestelijk als fysiek) toch weer op de juiste plek uitkomen.
Hoe saai is eigenlijk een gewone fiets, net als een leven zonder kronkels, hobbels en beschadigingen? Als ode aan de kunst kregen de werken namen die verwijzen naar bekende kunstenaars, zoals Boogie Woogie (Piet Mondriaan), Ceci n'est pas une bicyclette (René Magritte), La Danse (Matisse) en The persistence of memory (Dalí).
 
Victor Sonna 1 Victor Sonna 2 Victor Sonna 3 Victor Sonna 4
 
Victor Sonna 7
Victor Sonna 6Bron: victorsonna.com
 

Lees ook:  Hoe je de tijd kunt vertragen als je ouder wordt

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Alles wat je moet weten over bruine edelstenen

Workation: Werken in een inspirerende omgeving

Sieraden schoonmaken

Alles wat je moet weten over lemurische kristallen

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings