Een fietsend kunstwerk van bloemen door de straten van São Paulo

1648 VIEWS
Een fietsend kunstwerk van bloemen door de straten van São Paulo

Inwoners van São Paulo zullen wellicht raar hebben opgekeken toen er ineens een hele stoet met versierde fietsen voorbij kwam. Dit fleurige fietsende kunstwerk is bedacht door Azuma Makoto waarmee de oprichting van Japan House São Paulo gevierd wordt, een organisatie die in het teken staat van de Japanse cultuur.

Het fietsende kunstwerk, Flower Messenger, bestaat uit 30 versierde fietsen die tot en met 7 mei 2017 van monument naar monument in São Paulo fietsen. De fietsers zelf hebben allemaal een Japanse achtergrond. Onderweg delen ze bloemen uit aan voorbijgangers, wat het meteen ook een interactief kunstwerk maakt.

Flower Messenger is een onderbreking van São Paulo’s drukke stadsleven, met een entertainende en inspirerende boodschap. Net was de stad nog kaal en nu is hij gevuld met bloemen. De bloemen verdwijnen, maar de herinnering blijft,” aldus Dantes, programma manager van Japan House São Paulo.

Bij het zien van de foto’s kun je je voorstellen dat de opening van het Japan House niet onopgemerkt voorbij is gegaan..

azuma-makoto-flower-messenger-1 azuma-makoto-flower-messenger-3 azuma-makoto-flower-messenger-4 azuma-makoto-flower-messenger-5 azuma-makoto-flower-messenger-6 azuma-makoto-flower-messenger-7 azuma-makoto-flower-messenger-8 azuma-makoto-flower-messenger-9 azuma-makoto-flower-messenger-10 azuma-makoto-flower-messenger-11 azuma-makoto-flower-messenger-12 azuma-makoto-flower-messenger-13

Via: My Modern Met

MEER INSPIRATIE

Boeketten van versteende bloemen
Dit huis heeft prachtige tapijten en gordijnen van echte bloemen
Deze vrouw plant wilde tuinen van tulpen in het Nederlandse landschap
Kunstenares maakt levensgrote installaties van geborduurde bloemen