Fietsen op de sterrennacht van Van Gogh

29 november 2014
448

Er komen veel mooie dingen uit de koker van Daan Roosegaarde. Zo schreven we al eerder over zijn Lotus Dome, een interactief schouwspel van licht, geluid en metalen bloemen. In zijn nieuwste project brengt hij de beleving nog dichterbij door een fietspad te ontwerpen waarop in de schemering een verrassend patroon van licht en kleur ontstaat. Tussen Nuenen en Eindhoven fonkelen duizenden steentjes en verlichten ze de weg onder je fiets, geïnspireerd door de sterrennacht die ooit door Van Gogh werd geschilderd. Roosegaarde: 'Ik wil een plek creëren die mensen als bijzonder ervaren, techniek gekoppeld aan beleving, dat is waar technopoëzie voor mij voor staat'.
Met de opening van het fietspad half november werd de start ingeluid van het internationale themajaar Van Gogh 2015. Dan wordt het 125ste sterfjaar van Van Gogh herdacht met een veelzijdig cultureel programma als ode aan 125 jaar inspiratie.
Mooi hoe 125 jaar oude schilderkunst de kunstenaars van nu inspireert tot grensverleggende projecten!
roosegaarde fietspad groot 1 roosegaarde fietspad groot 2
roosegaarde van gogh

Lees ook:  Koeien op canvas

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down