Fietsen in Zuid-Limburg

5 september 2021
182
motorrijschool limburg

Als je naar Zuid-Limburg gaat dan lijkt het alsof je je even niet meer in Nederland bevindt. Van heuvellandschappen tot uitgestrekte akkers. In Zuid-Limburg kan je echt genieten. De sfeer in Zuid-Limburg is gezellig en het bourgondische leven is hier zeker terug te vinden. Als je even heerlijk wilt ontsnappen aan de sleur en een prachtige fietstocht wilt maken, dan is Limburg de place to be. Je kan mooie tochten maken door pittoreske dorpjes of de uitdaging aan gaan en fietsen door het adembenemende heuvellandschap. Maak je graag een aantal tussenstopjes? Dan ben je bij de Limburgers aan het juiste adres. Gastvrijheid en gezelligheid staat hoog in het vaandel en er zijn langs de routes een aantal gezellige Limburgse horeca gelegenheden te vinden. Enthousiast geworden? Dan zijn dit een paar prachtige fietsroutes door het Limburgse landschap.

motorrijschool limburg

De Amstel gold race route – 77 kilometer

Ben jij een echte wielrenner dan heb jij vast en zeker al eens van de Amstel gold race gehoord. De Amstel gold race is de enige Nederlandse wielerklassieker. De route start op de Rijksweg in het plaatsje Vilt. Tijden deze route kom je langs plaatsjes als Berg en Terblijt, Bemelen, Gulpen en natuurlijk Valkenburg. Deze route is geschikt voor ervaren wielrenners aangezien het een aantal steile hellingen bevat. Neem je tijdens deze toch ook even de tijd om rond te kijken en te genieten van de prachtige natuur in het zuiden van Limburg. Vind je dit toch een te heftige uitdaging, maar wil je je de route wel graag zien? Dan is deze ook te rijden op de motor. Motorrijschool Limburg geeft je graag wat tips over de highlights van deze route.

Lees ook:  Op ontdekkingstocht in Nederland via Lange Afstand Wandelpaden

motorrijschool limburg

De kastelenroute – 48 kilometer

Ben je niet zo van het wielrennen, maar wil je toch Valkenburg ontdekken? Dan is de kastelenroute de ideale route om te fietsen. Deze authentieke Zuid-Limburgse route lijd je langs prachtige kastelen met gezellige dorpjes en uitgestrekte akkers. Tijden de route kom je een paar steile beklimmingen tegen, maar deze zijn meer dan de moeite waard. Het uitzicht vanaf de top is vaak onvergetelijk mooi en er zijn genoeg horeca gelegenheden te vinden om even bij te komen van de beklimming. Op de route kom je langs prachtige kastelen, maar ook langs ouderwets Limburgse dorpjes en memorabele kapellen.

De grensroute – 37 kilometer

Er zijn maar weinig routes die je binnen een middagje 3 landen laten zien, maar in Zuid-Limburg is dit mogelijk. Deze route lijd je door Nederland, Duitsland en België! De toch begint in het prachtige Vaals waar ook het drielandenpunt is gevestigd. Dit punt is zeker het bezoeken waard en er is genoeg mogelijkheid om even te stoppen voor een heerlijk kopje koffie. De route brengt je door prachtige natuurgebieden en bijzondere grens gebieden.

De architectuurroute – 68 kilometer

Tijdens deze route word je meegenomen langs unieke hoogstandjes op het gebied van architectuur. Zo kom je bijvoorbeeld langs De Reus van Schimmert. Dit is een 38 meter hoge watertoren en is in 1927 ontworpen door Jos Wielders. In 1997 is de toren een rijksmonument. Sinds 2021 kan je de Reus in om er even lekke te lunchen, winkelen of te genieten van het uitzicht. Ook kom je langs de Regenboogspitaal van Hundertwasser. Een prachtig gebouw dat zeker het bekijken waard is. Momenteel wordt het gebruikt als Ronald McDonald kinderhuis, dus je kan het gebouw alleen bezoeken als je een rondleiding hebt geboekt. De opbrengsten van deze rondleiding worden volledig gedoneerd aan het Ronald McDonald kinderfonds. Tijdens deze route fiets je langs kasteel Schaloen waar je even kan stoppen voor een lekker kopje koffie en een stukje echte Limburgse vlaai.

Lees ook:  5 Manieren om vakantieherinneringen vast te leggen

motorrijschool limburg

Historisch Sittard route – 31,5 kilometer

Wil je een iets makkelijkere route, dan is de route door Sittard de ideale route voor jou. Tijdens deze route kom je door het centrum van het prachtige Sittard. Een historische stad waar de middeleeuwse invloeden nog goed te zien zijn. Zo kom je langs de stadswallen, schitterende kerken en fort Sanderbout die het verhaal van de stad vertellen. De route vervolgt zich langs het prachtige Limbricht en neemt je mee door de natuur langs de Duitse grens. Wil je lekker even genieten van het zonnetje dan kan je plaats nemen op een van de vele terrasjes in het centrum van Sittard of je kan een stukje door rijden naar ’t Sjpoarhutje in Nieuwstadt.

De koempelroute – 28,7 kilometers

Voor de echte voetbalfans is er een echte Roda-koempel-fietsroute uitgezet. De route is rondom het Roda JC stadion ne komt langs verschillende plekjes in Kerkrade. In de Rolduc Brouwerij kan je genieten van een echt Roda-biertje. De route start bij het stadion, dus een bezoekje aan dit stadion is zeker een goede start aan de dag. Rondom het stadion zijn verschillende activiteiten te vinden, dus na je fietsroute is er genoeg om te doen.

motorrijschool limburg

De wijnroute – 75 kilometer

Dwars door het Limburgse heuvellandschap loopt de wijnroute. Tijden deze route kom je langs het beste wat bourgondisch limburg te bieden heeft. Terwijl jij de heuvels trotseert kan je genieten van het uitzicht over de prachtige wijngaarden en locaties die bekent staan om hub streekproducten. Tijden de maanden September en Oktober zijn er langs de route verschillende wijnevenementen. Denk bijvoorbeeld aan het plukken van druiven of het proeven van de verschillende wijnen. Wil je de route in meerder etappes doen? Dan kom je onderweg langs chateau st. Gerlach waar je kan slapen op het prachtige landgoed. Voorheen was dit een klooster en pachthof. Deze zijn nu omgetoverd tot hotelkamers, suites en appartementen. Ook bevindt er zich een restaurant in het Chateau.

Lees ook:  Wandelen door het prachtige Zuid-Limburg

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings