Fenna | Zelfs boven de 70

29 januari 2015
440

Kortgeleden was er een nieuwsitem over ouderen en botox.  Met grote verbazing werd door de presentatoren vastgesteld dat ‘ook vrouwen van boven de 70 steeds vaker botox gebruiken’. Mijn interesse was gewekt. Niet omdat ik overweeg botox te laten inspuiten, maar omdat het blijkbaar mensen verbaast dat ook vrouwen ouder dan 70 dit doen. 
De genoemde reden: ‘ook zij willen er jonger uitzien’. Betekent dit dat het raar is als iemand er jonger uit wil zien als hij of zij boven de 70 is? We willen er toch altijd wat jonger uit zien? Behalve als je 18 bent en versleten wordt voor 16 - dat is dan weer minder leuk.
[quote text_size="medium"]
Ik ga niet zeggen ‘nooit’, maar wel  dat ik het voorlopig niet doe
[/quote]
De fronsrimpel  blijkt de meest populaire plek te zijn voor de injectienaald. Ik heb al jaren een fronsrimpel - gewoon omdat ik vaak frons. Deze rimpel stoort mij niet. Andere rimpels wel, maar tot nu toe pieker ik er niet over om dit te laten verhelpen met botox of chirurgische ingrepen. Niet vanwege de principiële reden dat je niet moet snijden in een gezond lichaam, maar gewoon omdat ik het eng vind en bang ben voor een mislukking. En ja: ik word ouder, dus dat mag men best zien.
Hoewel?
Er is toch iets wat mij stoort en een ‘kleine’ ingreep kan dat verhelpen. Mijn oogleden gaan hangen. Nu nog prima te verbergen met make-up, maar eens houdt dat natuurlijk op. Ga ik daar wat aan doen? Ik ga niet zeggen ‘nooit’, maar wel  dat ik het voorlopig niet doe. Misschien wil ik dat pas over tien jaar, als ik de 70 nader of zelfs  ben gepasseerd. Ik weet het gewoon niet. Als men steeds blijft zeggen: ‘Kind, wat zie je er moe uit’, of als ik het niet meer met make-up kan verbergen en mijn spiegelbeeld mij stoort, dan zou ik het overwegen. Maar het blijft eng.
Ik bewonder  de vrouwen die geen ingrepen hebben laten plegen. Die gewoon ouder worden, met de rimpels die erbij horen en zich niet laten opjutten door schreeuwende reclames:  ‘Ook u kunt er binnen een paar uur járen jonger uitzien!’, met daarna het adres van een zeer gerespecteerde arts. Tot nu toe behoor ik tot die groep vrouwen, maar of dat zo blijft kan ik niet zeggen. Misschien dat ik straks toch wat aan mijn hangende oogleden wil doen. Ja, zélfs al ben ik dan al boven de 70.
[hr]

Lees ook:  12 levensmotto's voor een gezond en gelukkig leven van een 105-jarige Japanse arts

Fenna Korthals Altes is een reële optimist. In het besef dat het leven goed is geniet ze er met volle teugen van – hierin vaak bijgestaan door vriendinnen, vriendje en kat. Ze wil zich zo lang mogelijk vrij voelen en heeft daarom als levensvisie om verder te kijken dan ‘hoe het hoort’. Voor Paradijsvogels Magazine beschrijft ze met scherpe blik en prettige zelfspot de dilemma’s die dit met zich meebrengt.
 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down